Ramazana özel düşük kalorili içecekler

Ramazana özel düşük kalorili içecekler

                   RAMAZAN A ÖZEL DÜŞÜK KALORİLİ  İÇECEK TARİFLER

Yaz sıcaklarıyla karşıladığımız Ramazan günlerinde oruç tutacak kişilerin en çok düşündükleri konulardan biri susuzluk.

Hayatımızın ve metabolizmamızın kaynağı olan su, bu ay süresince olabildiğince fazla miktarlarda tüketilmelidir. Susuz kalan vücut; yorgunluk, kas krampları, deride kuruma, sindirim sisteminde zorluk, sersemlik ve sıcaklık hissine sebep olur.

Dolayısıyla iftar sahur saatleri arasında saat başı 1-2 bardak su, şekersiz komposto ve limonata tüketilmelidir

Yine sahurda su oranı yüksek meyveleri (karpuz gibi) mönüye dahil etmek ya da ara öğün olarak tüketmek fayda sağlayacakt

Hem sıvı alımını artırmak hem de tansiyonu dengelemek için özel birkaç tarif YATARKEN HURMA'LI SÜT

Birkaç hurmayı küçük parçalara ayırıp ılık süt ve tarçınla karıştırarak gecenin ilerleyen saatinde başvurabileceğiniz rahatlatıcı bir içecek hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde kendinize inanılmaz lezzetli bir içecek sağlamış olacaksınız
Ramazan kompostosu:

1 kg mevsim meyvesi, 2 ltsu, kabuk tarçın, karanfil, taze nane yaprakları ve adaçayını 10 dakika kadar kaynatın. Soğuduktan sonra  limon suyu ilavesiyle iftarda ve sonrasında içebilirsiniz. 'Tatlı tadı almak isterim' diyorsanız, kaynadıktan sonra tatlandırıcıi lave edebilir ya da yarım kaşık kadar pekmez ekleyeblirsiniz.

Şekersiz Limonata:

Evde hazırlayacağınız şekersiz limonata ya da hazır satılan şekersiz limonatalardan öğün aralarında tüketebilirsiniz.

oruç cacığı

adet salatalık, 200 gram yoğurt, 1 şişe maden suyu, taze nane ve dereotu yapraklarını blendırdan geçtikten sonra içimi çok lezzetli, sağlık açısından ise son derece dengeli bir Ramazan ara öğünü hazırlayabilirsiniz.

Probiyotik içecek

1 bardak  sade kefir, 1 çay kaşığı vanilya, çekirdekleri çıkarılmış bir avuç kiraz ya da vişne ile hazırlayacağınız bu içecek , içeriğindeki aktif probiyotik bakteriler sayesinde,sindirim sisteminizde oluşabilecek rahatsızlıkları (kabızlık, hazım problem, şişkinlik, ishal engelleyecektir.

Taze meyveli su:

Suyu hiç böyle tüketmeyi denediniz mi? Bence denemelisiniz. Cam bir su sürahisine, dilimlenmiş karpuz, limon, şeftali, çilek, kirazve 1 adet çubuk tarçın ile 2-3 adet karanfili karıştırarak buzdolabına kaldırınız.  İçerken isterseniz içine maden suyu, nane yaprakları ve tekrar taze limon suyu ekleyebilirsiniz. Bu sıcaklarda buz ilavesi de hiç fena olmayacaktır.İftar sonrası keyifle su içmeniz dileğiyle..

Limonlu naneli su;

Bir cam surahiye 2 limonu kabuğuyla sekiz parçaya  bölelim.içine birkaç dal nane koyalım üzerine soguk suyu dolduralım ve buzdolabına koyalım gidip gelip içelim.

Herkese SAĞLIKLI RAMAZANLAR VE SEVDİKLERİNİN YANINDA OLDĞU BAYRAMLAR DİLEKLERİMLE

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Suzan Gerdan

Etiketler
Ramazana özel düşük kalorili içecekler
Dyt. Suzan Gerdan
Dyt. Suzan Gerdan
İzmir - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube