Online cinsel terapi

Online cinsel terapi

ONLİNE CİNSEL TERAPİ

Online Terapi ya da danışmanlık Dünya da uzun yıllardır kullanılmasına rağmen ülkemiz için çok yeni bir konu. Online danışmanlık; profesyonel bir  terapistin internet üzerinden sizinle soru ve sorunlarınız üzerinde çalışması, psikolojik destek ve yardım iletmesi sürecidir.

Online cinsel terapide  cinsel danışmanlığın ve terapinin bilgisayar yardımıyla online görüntülü yapılması demektir. Bunun için bilgisayarınızın kamerası ve kulaklığı olması yeterlidir.

Konu cinsellik olunca kişiler ofise gelmektede online görüntülü görüşmektede çekinebiliyorlar.  Online danışmanlık aşağıdaki durumlarda uygun,avantajlı olabiliyor ve hayat kurtarıyor;

  • Zaman sorunu varsa,
  • Yaşanan ilde ya da ülkede yardım alabileceği uzman  yoksa,
  • Çalışma saatleri içinde işten izin alınamıyorsa,
  • Cinsel konularla ilgili yüz yüze yardım almaktan çekiniliyorsa,
  • Evinizde veya ofisinizde bu hizmetten yararlanılabilir.
  • Evden çıkılmasına engel olan bedensel bir sorununuz varsa bile psikolojik destek alınmasını sağlar.
  • Yurtdışında yaşıyorsanız ve sizi anlayan, kültürünüzü bilen ve bunu önemseyen bir uzman bulamadıysanız online psikolojik destek tam size göre.
  • Hernerede olursanız olun, psikolojk hizmet almaya devam edebilirsiniz.
  • Sizi trafik derdinden ve bekleme odalarında seans zamanını bekleme derdinden kurtarır.
     

Online Cinsel Terapi konuları ise şöyle,

Cinsel Terapi

  • Vajinismus
  • Ağrılı cinsel ilişki
  • Erken boşalma
  • Sertleşme sorunları
  • Uyarılma ve Orgazm Sorunları

Gebelik de ve Doğum sonrasında Psikolojik Danışmanlık

Ergen çocuğu olan Ailelere Psikolojik Danışmanlık

Online cinsel terapide en çok çalıştığımız konu vajinismus ve erken boşalma.  Sadece Türkiye de yaşayanlar için değil farklı ülkelerde yaşayan Türkler içinde çok etkin bir yöntem online cinsel terapi. Özellikle yurtdışında yaşayan çiftler yaşadıkları bölgede kendi dillerinde ve kültürlerinde cinsel  terapist bulmakta güçlük çekebiliyorlar. Bu durumda teknoloji cinsel sorunların ve daha pek çok sorunun çözümüne destek oluyor. Cinsel terapi çok sistematiktir , bilişsel ve davranışçı teknikler kullanılır ve adım adım ilerlenir. Eğer eşler arasında her çiftte olabilecek sorunlardan başka sorunlar yoksa yani birbirlerine destek olabilecek, çözüme birlikte ilerleyecek bir çiftse, terapistle uyumlu bir şekilde çalışırlarsa çözüm kaçınılmazdır. Online terapide de güzel sonuçlar alabilmemizin nedeni budur. Çiftin iletişimleri iyiyse, birbirlerine destek oluyorlarsa online terapide sonuçlar yüz güldürücüdür.

Cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde dünyada bilimsel alanda en çok kabul gören tedavi yöntemi cinsel terapidir. Cinsel terapide cinsellikle ilgili yanlış bilgiler düzeltilir, üreme organlarıyla ilgili doğrular aktarılır, yanlış bilgi ve inançlar düzeltilir, çifte uygulamalar verilir, ve daha pek çok çalışma yapılır. Tüm direnç noktaları terapist tarafından fark edilir ve çalışılır.  Temelinde bilişsel ve davranışçı psikoterapi tekniklerinin kullanıldığı etkinliği kanıtlanmış bir tedavi modeli olan cinsel terapi, bir cinsel terapist tarafından uygulanması gereken bir tedavidir. Tedavisine en çok güvendiğimiz yöntem olan cinsel terapi, insanın özeline, mahremine ait bir konuya saygıyla yaklaşır ve sistematiktir. 1-2 günlük çözüm vaatlerinde bulunmaz. Ancak diğer cinsel sorunlara ya da psikolojik sorunlara kıyasla daha kısa sürelerde çözümü öngörür. Tabii ki çiftte çözüm için elinden geleni yapıyorsa. Terapide olumlu sonuca ulaşma oranı çift seanslara devam ettiğinde %100’dür.

Online danışmanlık yurtiçi ve yurtdışından etkin olarak kullanılmaktadır. Özellikle cinsel terapi, evlilik öncesi danışmanlık, Koçluk, konularında etkili olarak işlemektedir. Online danışmanlık alan bir çiftin ağzından; “ 2 yıllık evli bir çiftiz, vajinismus olduğumuzu yaptığımız araştırmalar sonunda farkettik. Araştırmalarımız sonucunda kendimize bir cinsel terapist bulduk. Gördük ki kendisi online terapi hizmeti de verebiliyormuş. Oh dedik artık mesafe bizim için sorun olmayacak ve kimsede bilmeyecekti. İlk seans öncesi biraz tedirgindik.  Çünkü kendimizi, mahremimizi anlatacaktık. Ancak bize o kadar güler yüzlü ve samimi davrandı ki kendisinin yanında rahat hissettik. Yüz yüze olmasak da, bize tüm sıcaklığını hissettirdi. Dolunay Hanıma durumuzu anlattık. Bazı yerlerde pause tuşumuza bastı. Bu yanlış, bu doğrusu dedi. Bize yapacaklarımız ve yapmayacaklarımız anlattı. Ayrıca terapi esnasında kendi evimizde olmamız bize rahatlık hissi verdi. Trafik, randevuya yetişememe gibi bir problemimiz de olmadı. Bizim için terapi çok kolay oldu. Toplam 5 seansta çözüldü. Meğer ne kadar kolaymış. Biz bunun için mi bu kadar beklemişiz? Bu kadar küçük bir sorun bizi nasıl bu kadar sıkıntıya sokabildi diye düşündük. Terapide  "Çözüm ertelemeden bir adım atmak ile başlar" sözü kulağımıza küpe oldu. Evimizde, internetten tedavi olacağımızı söyleseler inanmazdım, ama oldu.”

 

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Dolunay Kadıoğlu

Etiketler
Terapist
Psk. Dan. Dolunay Kadıoğlu
Psk. Dan. Dolunay Kadıoğlu
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube