Yeni evliyim ilişkiye giremedim.vajinismus olabilir mi ?

Yeni evliyim ilişkiye giremedim.vajinismus olabilir mi ?
Vajinismus sorunu yaşayan çiftler tam birleşmeyi deneyeceklerin an kadında kontrol dışı kasılmalar, bacağı kapatma davranışı, kalçasını kaçırma gibi istenmeyen ve girişe izin vermeyen davranışlar görülür.
O ana kadar her şey çok iyidir ama o an sihir bozulur.
“Hadi deneyelim” dendiği anda ya da penis vajinaya yaklaştığında pelvik kaslar kontrol dışı kasılır ve cinsel girişe kişi izin veremez.
 
Vajinismus; vajen girişindeki kasların istek dışı kasılması ve hiçbir şekilde girişe izin vermemesi durumdur. Kadın kasılmalar üzerinde hiçbir şekilde kontrol sağlayamadığını ve istese bile bacaklarını açamadığını düşünmektedir. Tamamen psikolojik bir sorundur.

Cinsellikle ilgili yanlış bilgiler, korkular ve abartılı düşünceler vajinismus sorunun kökeninde yatar. Vajinismus sorununu yaşayan kadın vajeni çok küçük ve dar, penisi ise vajene giremeyecek kadar büyük olarak algılar. Bu nedenle de yaşayacağı cinsel ilişkide çok acı çekeceğini ve kan kaybedeceğine inanır. Vajinismus çoğunlukla ilk cinsel ilişki deneyiminde ortaya çıkmakla beraber nadiren ilk cinsel ilişkiden sonra da yaşanabilmektedir.

Vajinismus tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok sık görülen kadını ve erkeği çaresiz bırakan bir cinsel işlev bozukluğudur. Özellikle kadın, hiçbir zaman bu sorunu aşamayacağı düşünür fakat eğer doğru terapi yöntemi uygulanır ise tedavisi en kolay olan cinsel işlev bozukluğu vajinismustur.

Bu sorunu yaşayan kadınlar cinsel organları çirkin, pis ve iğrenç olarak düşünebilir ve ona bakmaktan dahi çekinebilirler. Bekaret zarı ile ilgili yanlış bilgilere sahiptirler ve bu zarın varlığı onları hep huzurlu hem de huzursuz kılar. Aslında vajinismus bir erteleme sorunudur.

 Ertelenen sorunu çözmek için yıllarca beklenebilir ve erteleme yerleşen bir davranış kalıbı olarak kadının kimliğine sinebilir. Aslında doğru adreslere gelindiğinde çözülebilecek bir sorundur vajinismus. Fakat ne yazık ki vajinismus sorununu yaşayan çift doğru adresi bulununcaya kadar çok acı deneyimler yaşayabilmektedir. Bekaret zarının alınması, vajen girişinin gerekmediği durumlarda dahi genişletilmesi, ağrıyı giderici krem ya da ilaçlar....tüm bu uygulamalar bilim adına yapılan ama bilimle hiç alakası olmayan ve en acısı tedavi sürecinde hiçbir yardımı olmadığı gibi tersine zararı olan uygulamalardır. Bunlardan sonuç alamayan hastanın umutsuzluğu daha çok artar ve bu sorun hayatının odak noktası haline gelebilir. Vajinismus sorunu yaşayan çiftlerin çoğunda en olumlu taraf eşlerin iletişimlerinin iyi olması ve birbirleriyle uyumlu ve saygılı bir ilişki yürütüyor olmalarıdır.

 
Kliniğimizin vajinismus sorununda başarı oranı % 98’dır. %2 nereden kaynaklanır, eşler arasında şiddet, sevgi, uyum, anlayış sorunları varsa vajinismusun tedavisi zorlaşır. Birbirine yardım eden çiftler her sorunun üstesinden gelecekleri gibi vajinismusunun da üstesinden gelirler.Yeni evliler sakin olun, evleneli 2-3 ayı geçtiyse ve hala ilişki olmuyorsa mutlaka bir cinsel terapistten yardım alın.
 

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Dolunay Kadıoğlu

Etiketler
Cinsel ilişki
Psk. Dan. Dolunay Kadıoğlu
Psk. Dan. Dolunay Kadıoğlu
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube