Obezite hakkında

Obezite hakkında

Obezite geçmişten günümüze kadar uzun yıllardır var olan ve kesinlikle tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunudur.

Peki tedavisi nedir ?

Çözüm A diyeti B diyeti kabak diyeti hurma diyeti değildir. Davranış değişikliği gerekmektedir. Beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı değişikliği gerekirse psikolojik destek ile tedavi edilebilir. Ve bu tedavi bir çok hastalığın ortaya çıkmasını engeller.

Tedavi edilmez ise
İnsülin direnci
Tip 2 Diabet (Şeker Hastalığı)
Hipertansiyon
Koroner arter hastalığı
Hiperlipidemi – Hipertrigliseridemi
Metabolik sendrom
Safra kesesi hastalıkları
Bazı kanser türleri
Uyku apnesi
Karaciğer yağlanması
Gebelik komplikasyonları
Menstruasyon düzensizlikleri
Aşırı kıllanma
Ruhsal problemler gibi sorunların ortaya çıkmasına sebep olur.

Covid-19’a yakalanan obez bireylerin, kilo problemi olmayan kişilere göre ölüm riski 1.5- 3 kat arası daha fazladır. Bununla birlikte Covid-19’a yakalanıp yoğun bakıma giderlerse diğer insanlara göre entübe olma olasılığı 1.5 kat fazladır.

Bu makale 24 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Zeynep Yoldaş

Diyetisyen Zeynep Yoldaş İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Diyetisyen ünvanını almıştır. Halen Biruni Üniversitesi’nde master programına devam etmektedir. Eğitim süreci boyunca Ortomedica Hastanesi’nde poliklinik alanında gönüllü olarak staj yapmıştır. Lisans eğitiminin son sınıfında Arnavutköy Devlet Hastanesi’nde ve Özel Ataköy Hastanesi’nde poliklinik alanında eğitim almıştır. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde polikliniğe başvuran danışanları ve aynı zamanda polikliniklerde yatan hastaların beslenme programlarını takip etmiştir. Beyaz Saray Catering Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Projesinde toplu beslenme sistemlerini ve uygulamalarını incelemiştir. Beslenme ve Diyet konulu sempozyum, fuar, kongre, gibi mesleki toplantılara katılmış, bu sayede mesleki gelişim anlamında ye ...

Etiketler
Obezite tedavisi
Dyt. Zeynep Yoldaş
Dyt. Zeynep Yoldaş
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube