Nelere maruz kaldığına dikkat et!

INFLUENCER'LAR BANA NELER YAPIYOR?

Nelere maruz kaldığına dikkat et!

Geçtiğimiz son yılda birden patlama yaşayan İnfluencer’lar ; Etkileyici pazarlama ya da özgün adıyla Influencing, sosyal etkiye sahip olan İnternet ünlülerinin onaylarını veya ürün yerleşimlerini içeren bir sosyal medya pazarlaması türü olarak geçiyor .

 

Tabi iş sadece ürünü pazarlamakla kalmıyor , hayatlar ve fikirleri devreye giriyor. Çünkü kişi hayatını ne kadar açık edip kendini bize açarsa o kadar güvenimiz artıyor pazarladığı ürünü de o kadar kolay satabiliyor .

 

Elbette işini yapıyor .. Fakat onun hayatı senin hayatına ne kadar etki ediyor ??

 

Yaşayış tarzları , fikirleri , günlük rutinleri ne kadar senin hayatınla uyumlu farkında olmak gerekiyor.

Mesela altında son model arabasıyla ünlü pazarlayıcı günlük yapacaklarını elinde kahvesiyle planlıyor , “ Kuaförüme gideceğim , sonra bir masaja uğrarım , bir kaç markayla toplantım var , sonrasında arkadaşlarla ‘date’ yapacağız . Tüm bunları izlerken sen neler yapıyordun evde ??

Ben anlatayım ; Evdeysen evin temizliği vardır muhtemelen , e çocukta salgında hasta oldu ateşli , akşama yemek de lazım , çalışan biriysen zaten her şeyi aynı anda yürütmek zorundasın ! Ama sen bu fenomeni izlediğinde onun  hayatı hoşuna gitti ve kendi gerçekliğine saygın kalmadı, motivasyonun düştü . Ne oldu? Çocuğuna öfkelendin , eşine öfkelendin , evin artık hoşuna gitmiyor , yemek yapmak sana kendini aşağılık hissettirdi , işinden istifa etmeyi kolay para kazanmanın yollarını aramaya başladın !

Şimdi kafanı o telefondan kaldır ve kendi gerçekliğine dön . Sahip olduğun hayat en iyi hayattır . Daha iyi olabilirdi düşüncesi seni yaralıyor artık farket . Şunu düşün daha kötü de olabilirdi . Mümkün mertebe motivasyonunu düşürdüğünü farkettiğin tüm hesapları çıkar . Arın . Sadeleş . Rahatla .

Yemek yapmak üretmektir . Sen üreticisin . Tüketiciden ziyade .. Alanını temiz tutmak güzel ahlaktır . Çocuk yetiştirmek eğitici ve öğretici kimliğine sahip olmaktır . Çalışmak ise boş kalmamaktır . Hakkıyla paranı kazanmaktır .

 

İnsan sahip olduklarının farkına varıp en küçük şeyden bile mutlu olabilmeli …

 

Umutla , yarınlara ….

 

Psikolojik Danışman Duygu Arslan TOPAL

 

#psikolojikdanışmanlık #bireyseldanışmanlık

Bu makale 2 Ocak 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Duygu Arslan Topal

Ben, Psikolojik Danışman Duygu Arslan Topal. 1995 yılında Muğla’da doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerimi Muğla’da tamamladım. Ortaca Anadolu Lisesinden 2012 yılında mezun olduktan sonra üniversite eğitimine başladım. Lefke Avrupa Üniversitesi Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümüne devam ederken çeşitli alanlardan eğitimlere katıldım. 2018 yılında mezun olduktan sonra alanımla ilgili eğitim derslerine devam ettim. Çocuk ve ergenlerde dışavurumcu terapiler, Resim analizi ve Projektif testler, Pozitif Psikoloji, Oyun terapisi, Performans kaygısı, Yetişkinlerde BDT, Montessori Eğitimi, Etkin iletişim becerileri gibi alanlarda e-devlet onaylı sertifikalarımı tamamladım. Şimdi ise tüm birikimlerimi hayata geçirip insanların yollarına ışık tutmak için çabaladığım kliniğimde çalışmaya devam ediyorum. Çeşitli atölyeler ve çalış ...

Etiketler
bireyseldanışmanlık
Psk. Dan. Duygu Arslan Topal
Psk. Dan. Duygu Arslan Topal
Trabzon - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube