Narsistik kişilik bozukluğu belirtileri

Narsistik kişilik bozukluğu belirtileri

Narsistik kişilik bozukluğu, ergenlik ve erken yetişkinlik dönemlerinde ortaya çıkarak, sadece kişinin kendi hayatını değil ilişkide olduğu insanların hayatında da olumsuz etkileri vardır.

Narsistik kişilik bozukluğu olan kişilerdeki bazı belirtiler;

• Manipüle edici davranışlar gözlemlenir.

• Ne kadar dışarıya özgüven sahibi gözükseler de içlerindeki kendine güven kavramı kırılgandır ve bunu göstermek en büyük korkularıdır.

• Sürekli haklı çıkacağı ortamları yaratıp onaylanmak isterler.

• Eleştiriye pek açık değillerdir.

• Benmerkezci olurlar.

• Kişileri kendi kazanımları için kullanırlar.

• Karşısındaki insana değersizlik, yetersizlik gibi kavramları yükler ve kişiyi yalnızlaştırma politikasını kurarak üstünlük sağlamaya çalışır. Karşısındaki kişi bu gibi durumlara tepki gösterirse, agresif öfkeli bir tutum sergileyebilir.

Bu makale 30 Temmuz 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Nehir Hamurlu

Uzm. Kl. Psk. Nehir Hamurlu, lisans eğitimini İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Psikoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. İhtisasını ise, İstanbul Kent Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında yapmıştır. 2015 yılında İstanbul Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) da stajını tamamlamıştır. 2016 yılında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’nda stajyer psikolog olarak görev almıştır. Psikiyatri Yatılı Servisi’nde stajyer psikolog olarak stajını tamamlamıştır. Stajı süresince psikiyatri servisindeki hastaların görüşmelerine ve vizitlere katılarak, rehabilitasyon süreçlerini gözlemlemiştir. İngiltere’de dil eğitimini tamamladıktan sonra, Amerikan Kültür Derneklerinde kurum psikoloğu olarak çalışmıştır. Psikoloji Antalya’da çocuk ve yetişkin danışan almıştır. Lösev’de gönüllü olarak ailelere seminer vermiştir. Mesleki ...

Etiketler
Psikolojik destek
Uzm. Kl. Psk. Nehir Hamurlu
Uzm. Kl. Psk. Nehir Hamurlu
Antalya - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube