Miyom nedir?

Miyom rahimin iyi huylu tümörüdür. Miyom bir çok belirtiye yol açar. 30-40 yaş arası her 4 kadında birinde görülür. Yaş ilerledikçe görülme sıklılığ artar.

Miyom nedir?

Miyom rahimin iyi huylu tümörüdür. Miyom bir çok belirtiye yol açar. 30-40 yaş arası her 4 kadında birinde görülür. Yaş ilerledikçe görülme sıklılığ artar.

Miyom tedavisinde cerrahiye alternatif önemli bir tedavi yöntemi embolizasyondur. Embolizasyon girişimsel radyoloji bölümlerinde genel anestezi gerektirmeden yapılır. Girişimsel radyoloji bölümlerinde anjiografi ünitesinde yapılan miyom embolizasyonu yolu ile tedavi sayesinde hasta rahim dokusunu koruyarak, 1 gün hastaneden kalıp günlük yaşamına dönebilmektedir.

Miyom embolizasyonu girişimsel radyoloji bölümlerinde anjiografi ünitesinde yapılır. Ameliyatsız birmiyom tedaviyöntemi olan miyom embolizasyonunda kasık atardamarı kullanılır. Miyom tedavisinde uygulanan embolizasyon tekniği tüm myomların tedavisini sağlar. Çoklu miyomların varlığında rahim korunmak istenirse ilk tedavi yöntemi miyom embolizasyonudur.

Miyomun ameliyatsız tedavisi hakkında detaylı bilgilendirme için youtube kanalımızdaki videoları izleyebilirsiniz.

Bu makale 14 Mayıs 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mutlu Cihangiroğlu

Prof. Dr. Mutlu Cihangiroğlu, Çukurova Tıp Fakültesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra mecburi hizmetini gerçekleştirmiştir. Askerlik hizmeti sırasında askeri hastanenin aktif ve motive acil hekimi olarak çalışmıştır.  Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim dalında  uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra  West General Hospital, İskoçya’ da Dr. Sellar’ ın yanında çalışmıştır. İlk kez burada GDC koili ile ilgili tecbüre edinme fırsatı olmuştur.  Prof. Dr. Mutlu Cihangiroğlu, Fırat Üniversitesi'nde Girişimsel Radyoloi Bölümü'nün kurucusudur. Justus-Liebig Universitesi Almanya'da  ilk superior vena cava stentleme yöntemini tecbüre etmiştir. Chicago’ da hem MR konusunda hem de girişimsel radyolojide  tecrübelerini pekiştirmiştir. Nöroradyolojinin dünya çapıdan duayenleri olan Prof. Ramsey, Prof. Huckman, Prof. Osborn ile  çal ...

Etiketler
MİYOM NEDİR?
Prof. Dr. Mutlu Cihangiroğlu
Prof. Dr. Mutlu Cihangiroğlu
İstanbul - Radyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube