Mezoterapi ile gençleşin

Estetik mezoterapi'de ise deri ve cilt altı yağ dokusundaki hedef bölgeye direk ihtiyaç olan ve etki gösterecek olan ürünlerin verilmesi ile etki sağlanır.

Mezoterapi ile gençleşin

MEZOTERAPİ

 

Mezoterapi tamamlayıcı tıbbın bir yöntemi olup ,kişiye özel hazırlanan kokteylerin derinin orta tabakasına mikro iğneler ile enjekte ettiğimiz tedavi anlamına gelir.

 

Mezoterapi, başlangıçta ağırlıklı olarak kas sistemi hastalıklarında ağrı kontrolü ve yönetimi için yaygın olarak kullanılan tamamlayıcı tip uygulaması iken günümüzde başta cilt yenilenmesi, saç tedavileri ile selülit ve bölgesel zayıflamada etkinliği günden güne artan şekilde estetik uygulamalarda yer almaktadır.

 

Klasik mezoterapide kullanım alanları içinde en ön sırada ağrılar ve semptomatik tedavileryer alır.Mezoterapi ile patolojinin olduğu deriye veya lezyonun mezodermden gelişen hedef organlarına, ilaçların direk ulaşması ile etki gösterir.

 

Estetik mezoterapi'de ise deri ve cilt altı yağ dokusundaki hedef bölgeye direk ihtiyaç olan ve etki gösterecek olan ürünlerin verilmesi ile etki sağlanır.

 

Mezoterapi seansları sırasında standart mezoterapi ürünleri hastaların durumuna özel hale getirilmiş programlarla uygulanırlar, yani herkese aynı ürün grubunun aynı sıklıkta uygulanması gerekmez. .

 

Seanslar uygulanan ürün cins, miktarı ve derinliğe göre haftalık, 15 günlük veya daha uzun süreli aralıklarla olabilir.

 

Her bir uygulama her şey dahil 30-75 dakika arasında sürebilir.

 

Sonuçlar vücut tipine, yaşa ve uygulamanın hangi amaçla yapıldığına bağlı olarak farklı zamanlarda ortaya çıkar.

Ortalama olarak 2-3 seansta gözle görülen bir ilerleme sağlanır. Bazı durumlarda ise hastalar ilk uygulamadan sonra sonucu görmeye başlarlar.

 

Yüz uygulamaları düzenli bir cilt bakımı ve güneşten korunma ile sürekli hale gelir

 

Bununla birlikte zaman asla durmayacağı için elde edilen sonuçların kalıcılığını artırmak için uygulamaları düzenli aralıklarla tekrarlamak gerekecektir.

Bu makale 26 Ocak 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Hatice Karaköse Örnek

Ben Dr. Hatice Karaköse ÖRNEK. Kayseri Ahmet Eren Anadolu Lisesini derece ile bitirdim . Sonrasında Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesini başarıyla tamamladım.Mecburi hizmetimi İstanbul Bağcılar Toplum Sağlığı merkezi ve Bağcılar ASM de tamamladım. Maltepe ‘ de Aile hekimliği görevleri yaptım. Bu esnada daha öğrencilik yıllarımda başlayan Alternatif ve Tamamlayıcı Tıp araştırmalarımı ileri seviyeye taşıyarak Medipol Üniversitesi bünyesinde Eğitimlerimi tamamladım. Medipol Üniversitesi Mezoterapi Derneği üyesiyim. 2022 ‘ de özel muayenehanemde hasta kabulüne başladım.   Profesyonel olarak aldığım eğitimler; -Mezoterapi -Ozon terapi -Kupa terapi, Hacamat -Hirudoterapi (Sülük Terapi)   Ve birçok tamamlayıcı tıp uygulamalarıyla ilgilenmekteyim. Aromaterapi , homoeopati, fonksiyonel tıp  gibi..   Hastalarıma Modern tıp ile Tamam ...

Dr. Hatice Karaköse Örnek
Dr. Hatice Karaköse Örnek
Isparta - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube