Yanak dolgu

Yanak dolgu

Yüzde genç ve güzel bir görünüm için standart estetik ölçüler mevcuttur. Genel olarak güzel olarak kabul gören tüm yüzlerde ortak özellikler vardır. Elmacık kemiği çıkık, çene hattı belirgin, üçgen bir yüz görünümü ideal bir yüz formatıdır. Yaşlanmaya ya da kişisel özelliklere bağlı olarak bu özellikler kişiler arası farklılık göstermektedir. Bu bölgeler içerisinde özellikle elmacık kemiği ve yanaklar çok önemlidir. Çünkü yaşlanmaya bağlı elmacık kemiği bölgesi hacmi azalır. Gülme çizgileri üzerinde doku birikimi artar ve gülme çizgileri derinleşir. Ayrıca zayıf hastalarda da yanak bölgesinde göze çarpan çukurlaşmalar oluşur. Bu görünüm kişiyi olduğundan yaşlı, yıpranmış ve solgun gösterir.

Elmacık kemiğine uygulanan dolgu hem o bölgede bir dolgunluk yaratır, hem de yüzde lifting etkisi ile bir toparlanma sağlar. Yanaklara uygulanan dolgu cilt çöküntü ve kırışıklıklarını azaltarak o bölgenin daha iyi bir görünümüne kavuşmasını sağlar. Bu sayede bozulan yüz ovali tekrar üçgen görünümünü geri kazanılmış olur. Yanak dolguları genellikle yüzü çok zayıf ya da yakın zamanda aşırı kilo kaybı olan hastalara sıklıkla uygulanır. Elmacık kemiği dolguları ise ya yapısal ya da yaşlanmaya bağlı malar bölgede yeterli hacmi olmayan hastalara uygulanır. Bazen bu bölgeler birbirleriyle ilintilidir. İki bölgeye de aynı anda uygulama yapmak hem daha iyi bir yüz harmonisi sağlar hem de malar yanak geçişini yumuşatır.

Uygulanacak doz yüzde arzu edilen hacme ve oluşan hacim kaybına göre değişir. Uygulama derin tabakaya hatta direkt kemik üstüne yapılır. İğne veya kanül ile uygulama gerçekleştirilir.  Kalıcılık 18 ay ile 2 yıl arasında değişir.

Yanak ve elmacık kemiği bölgesine uygulanan dolgu kaybedilen hacimleri kazandıracak ve yüzün orantısal harmonisini geri kazandıracak şekilde doğal ve estetik ölçütlerde yapılmalıdır. Doğal olmayan, abartılı uygulamalardan kaçınmak yapılan uygulamanın geçerliliği için çok önemlidir. Çünkü doğallığını kaybetmiş suni ve abartılı bir yüz görünümü kimse tarafından hoş bulunmayacaktır. Bu uygulamalarda amaç küçük dokunuşlarla yüzün hoş görünmesine katkı sağlamaktır. Eğer yüzde hacim kayıpları çok yüksekse dolgu uygulamaları aşamalı yapılmalıdır.

Bu makale 29 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Somuncu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.Dokuz Eylül Üniversitesinde ihtisas yapmıştır. Bilkent Üniversitesinde İşletme Master’ını tamamlamıştır. Ankara da Özel Güven Hastanesinde , Koru Sağlık Grubunda , Medikal Park Hastanelerinde hem doktorluk hem de yönetici olarak çalışmıştır.  Bakanlığı tarafından açılan kurslarda Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Universitesi, İstanbul Medipol Üniversitelerinde Mezoterapi, Hipnoz eğitimlerine katılarak sertifika almaya, bu alanlarda tedavi yapmaya  hak kazanmıştır. Kulak Akupunturu (Auriculomedicine ) alanında dünyaca ünlü , Fransız Dr Nogier den temel eğitim ve ileri eğitimleri modüllerini tamamlamış ve belge almıştır. Posturoloji eğitimini ...

Etiketler
Yanak dolgusu
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube