Metabolizma hızını arttıracak öneriler

Metabolizma hızını arttıracak öneriler

Kış aylarında hem fiziksel aktivitenin azalması hem de vücudun soğuşa karşı savunmak için yağlanabilmesi için metabolizma yavaşlamaktadır. Metabolizmanın hızlanabilmesi için aşağıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz. 

• Uyanır uyanmaz ilk yarım saat içerisinde kahvaltınızı yapmaya özen gösterin. Metobolizmanızın hızlandığını göreceksiniz. 

• Günde mutlaka 2-2,5 litre su tüketin. Çay vb bunun gibi sıvılar, su ihtiyacınızı karşılamaz. 

• 2,5-3 saatte bir arayla beslenmeye çalışın. 

• Sağlık açısından bir sıkıntınız yoksa, gün içerisinde 2 fincan gerçek yeşil çay, 2 fincan kremasız şekersiz kahve içebilirsiniz. 

• Hamur işlerleri metabolizmanızı ağırlaştırır. 

• Protein içeriği yüksek olan et, tavuk, balık, yumurta, süt, yoğurt vb. besinler metabolizmanız hızlandırır. Ancak protein miktarının günlük gereksiniminize göre ayarlanması çok önemlidir. 

• Kışın vücudumuz ısı değişikliğine uyum sağlayabilmek adına harcadığı enerjiyi düşürmektedir. Bu nedenle metabolizmanın canlandırılması için fiziksel aktiviteler artırılmalıdır. Haftanın 2 günü orta tempolu 45 dakikalık yürüyüşler iyi gelecektir. 

• Özellikle lif içeriği yüksek besinler tercih edilmelidir. 

• Akşamları 1 kase yoğurdun içerisine 1 çay kaşığı zencefil,1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı tarçını ekleyip tüketin. 

• Herhangi troid rahatsızlığınız ve hipertansiyon hastalığınız yoksa sabahları aç karnına 1 çay kaşığı tere tohumunu , 1 tatlı kaşığı balla karıştırarak tüketebilirsiniz. Hem barsak hareketleriniz düzene girecek hem de yağ yakımınız hızlanacaktır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Aysu Aydın Kadıoğlu

Dyt. Aysu Aydın KADIOĞLU, 4 Eylül 1983 yılında Kocaeli'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Sağlık Teknolojileri Yüksek Okulu Beslenme ve Diyet bölümü mezunu olup, 2012 yılında Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

Dyt. Aysu Aydın KADIOĞLU, 2005 yılında Çapa Tıp Fakültesi'nde 2005 - 2011 yılları arasında Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nde, 2011 - 2015 yılları arasında Özel Memorial Hizmet Hastanesi'nde danışan kabulü yapmış mesleki çalışmalarına ise, İstanbul / Bakırköy'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Dyt. Aysu Aydın KADIOĞLU, mesleki gelişim anlamında katıldığı bir çok kurs ve eğitim sertifika programını başarıyla tamamlamıştır.

Etiketler
Metabolizma hızlandırma
Dyt. Aysu Aydın Kadıoğlu
Dyt. Aysu Aydın Kadıoğlu
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube