Meme kanseri - belirtiler

Meme kanseri - belirtiler

Kadınlarda meme hastalıklarının belirtilerinin çoğu ortaktır. Başka bir anlatımla hem iyi huylu, hem kötü huylu hastalıklar benzer belirtilere yol açabilirler. İlk bakışta "BU KESİN MEME KANSERİDİR" dedirtecek SADECE MEME KANSERİNE ÖZGÜ SABİT BİR BELİRTİ VEYA BULGU YOKTUR.

-Memede sertlik, 
-Yakın zamanda meme başında meydana gelen çökme, 
-
Meme başından kanlı - iltihaplı akıntı, 
-Meme derisinde çöküntü
-Meme derisinde kabalaşma

Bu türden belirti ve bulguları olan hastaların mutlaka bir Genel Cerrahi Uzmanına başvurması şarttır. Ancak hemen bir panik dugusuna kapılmanın da anlamı yoktur. Çünkü bu belirti ve bulgularla başvuran hastaların çok az bir kısmında meme kanseri saptanabilir. Birçok hastada aynı değişikliklerin iyi huylu hastalıklar nedeniyle de ortaya çıkmış olabileceği unutulmamalıdır.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Yavuz Çapan

Op. Dr. Mehmet Yavuz ÇAPAN, lisans öncesi eğitimlerinin ardından, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi' nde başladığı tıp eğitimini tamamlayarak 1988 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1991-1995 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.  Uzmanlık eğitimi sonrasında, 1993 yılında Erzurum Mareşal Çakmak Hastanesi' nde askerlik görevini yapmıştır. 1995-1997 yılları arası Erzurum Numune Hastanesi' nde, Ocak-Temmuz 1997' de Gaziantep Nizip Devlet Hastanesi' nde, Temmuz 1997' de Gaziantep Devlet Hastanesi' nde, 2001 yılında M. Ülker Acil İlk Yardım ve Travmatoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi' nde Genel Cerrahi Klinik Şef Muavini, 2001-2007 yılları arası  Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi' nde Genel Cerrahi Uzmanlığı ve Başhekim Muavini, 2007 ...

Etiketler
Meme kanseri belirtileri
Op. Dr. Mehmet Yavuz Çapan
Op. Dr. Mehmet Yavuz Çapan
Gaziantep - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube