Manipülasyonla baş etme yolları

DUYGUSAL FARKINDALIĞI ARTIRMAK Öncelikle manipülasyona maruz kaldığınızı fark etmeniz oldukça önemlidir. Bunun içinde en önemlisi duygusal farkındalığınızı artırmaktır.

Manipülasyonla baş etme yolları

MANİPÜLASYONLA BAŞ ETME YOLLARI

 

DUYGUSAL FARKINDALIĞI ARTIRMAK

Öncelikle manipülasyona maruz kaldığınızı fark etmeniz oldukça önemlidir. Bunun içinde en önemlisi duygusal farkındalığınızı artırmaktır.

 

KENDİ BAKIŞ AÇINIZI KONTROL ALTINDA TUTMAK

Manipülatif kişi bakış açınızı ve düşüncelerinizi size fark ettirmeden değiştirmeye çalışır. Bunu kontrol altında tutmak için kendi bakış açınızı korumalısınız.

 

"SENİN İÇİN YAPTIM" CÜMLESİNE DİKKAT !

Sizi düşünüyor gibi yaparak, kendi istediklerini size yaptırmak isterler bu cümleleri duyunca konuşma öncesi neler hissettiğinizi düşünün.

 

KUSURLU HİSSETTİRİLDİĞİNİZDE KENDİNİZİ KÖTÜ HİSSETMEYİN

Manipülatif kişiler bu tür cümlelerle gücünüzü azaltır. Bunu yapma sebebinin manipülasyon olduğunu fark edin.

 

 

Bu makale 21 Mart 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Ayşenur Dalgıç

Lise öğrenimini 2011-2015 yılları arasında Bursa Hürriyet Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2016 yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi %100 İngilizce Psikoloji bölümünü kazandı, 2021 yılında onur belgesi ile mezun oldu. 2024 Ocak ayı itibari ile İstanbul Gelişim Üniversitesi'ndeki Klinik Psikoloji tezli yüksek lisansını  “Genç Yetişkin Bireylerde Algılanan Anne-Baba Tutumları ile Kaygı Seviyeleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” başlıklı tezini yazıp başarıyla tamamlamış, okul birinciliği ile mezun olmuştur. Eğitim hayatı boyunca birçok kurumda gönüllü psikolog/stajyer olarak bulunmuştur. Bunlardan bazıları; Bursa Uluyol Adliyesi, Gönüllü Psikolog 2021-2022 (mahkemelere gözlemci olarak katılma, çocuk görüşmesi) Bursa Spontan Psikolojik Danışmanlık, Gönüllü Psikolog (Stajyer)  2021 Klinik Psikoloji Eğitimi, Fransız Lape Hastanesi 2020 ...

Etiketler
Manipülasyon uygulanmadan
Uzm. Kl. Psk. Ayşenur Dalgıç
Uzm. Kl. Psk. Ayşenur Dalgıç
Bursa - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube