Canlı psikolojik danışma-, online terapi

Canlı psikolojik danışma-, online terapi

Online psikolog ile online terapi ve psikolojik danışma  uygulaması

Online terapi, onlineterapist, e-psikoterapi, sanal psikolog, gibi kavramlar son yıllarda internet ortamında yaygınlaşmaya başlayan kavramlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Online psikolog ile Online terapi ve Canlı psikolojik danışmanın avantajları

Online terapi ve canlı psikolojik destek yani internet ve telefon gibi teknolojik aletlerle canlı psikolojik danışma ya da eposta(e-maille) ile psikolojik danışmanın yüzyüze daışmaya göre çeşitli avantajları vardır bunları şu şekilde sıralayabiliriz: 

Özellikle yüzyüze danışmadan çekinilen ve kişi için mahrem olan konularda online terapi, psikolojik destek, kolay bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneğin, cinsel konulardaki sorunlarla ilgili psikolojik danışma, sosyal çekiniklik-sosyal fobi durumlarında sıklıkla bu başvuru yöntemi kullanılmaktadır.

Yine zaman açısından mesai saatleri içinde psikoloğa gitme fırsatı bulamayan kişiler için de bu yöntem kolaylık sağlamaktadır.

Ailesi ya da yakınları tararafından psikoloğa gitmeye ikna edilemeyen kişler internet üzerinden psikologla görüşmeyi daha kolay kabul etmektedir.Bu görüşmeden sonra yüzyüze görüşmeyi de kabul oranları yükselmektedir.

Yine bulunduğu yerde istediği psikologla görüşme fırsatı olmayan kişiler için de online terapiler, online terapi  kolay ulaşırlık imkanı tanımaktadır. Kişi bulunduğu ildeki psikologla görüşmek istemiyorsa internet aracılığıyla istediği psikoloğu tercih etme imkanını da yakalayabilmektedir.

Online terapi, canlı psikolojik danışma nın diğer branşlara göre ilaç gerekmeyen her sorunda internet üzerinden çözüm üretme imkanı bulunması gibi önemli bir avantajı da vardır. Örneğin cerrahi bir konuda genel cerrahi uzamnaına danışıldığında cerrahın hastalığa müdahele imkanı internet ortamında yoktur ve tedavi için kılıniğe gidilmesi zorunluluktur oysaki online terapide direk müdahele ve tedavi imkanı internet üzerinden vardır.

Online terapi geleneksel ortamlarda uygulanan terapilere göre daha ekonomik bir yöntemdir.

ONLİNE TERAPİDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR: Herşeyden önce internet ortamında kendisine her psikolog,psikolojik danışman ve aile terapisti diyen kişiye inanmamak gerekiyor. Terapi alacağınız kişiye üzerinde psikolog yazan kimlik veya lisans diploması sorunuz. Psikolojik danışman,aile danışmanı,cinsel terapist psikolog demek değildir. Onlineterapist, online psikolog ya da sanal psikolog gibi kavramları da bir çok kişi kullanmakla birlikte bu kavramların herhangi bir resmiyeti yoktur. kavramlar sadce internette bulunabilirliği sağlamaya yönelik internet ortamına uygun kavramlardır. Online olarak görüşülen kişinin psikolog olduğuna dikkat etmek ve görüşme öncesi kendisinden bilgi almak veya internet sitesinin güvenirliğinden emin olmak gerekir.

 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. İlhan Bozkurt

2001 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Kariyer Psikolojik Danışmanlığı, Klinik Psikoloji ve Bağımlılık Psikolojisi alanlarında 3 adet master eğitimi tamamladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yönetmeliğine uygun 450 saatlik teorik ve uygulamalı Aile danışmanlığı sertifika eğitimini tamamlayarak Aile Danışmanı ünvanını aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı birçok Sertifikalı ve Psikolojinin Tıbbi uygulamlarında görev alma yetki belgesine sahiptir. Anadolu Psikologlar Derneği'nin Kurcu ve mevcut Genel Başkanıdır. İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Sertifikalı Psikolojik test eğitimleri vermektedir. Ulusal ve Uluslararası birçok hakemli dergi ve kitapta yayınlanmış makaleleri ve 1 kitabı bulunmaktadır.Kamu ve üniversite hastanelerin psikiyatri klinikleri ile özel sektörde yetişkin, çocuk ve evlilik sorunla ...

Etiketler
Psikolojik destek
Uzm. Psk. İlhan Bozkurt
Uzm. Psk. İlhan Bozkurt
Sakarya - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube