Lazer liposuction ( lazerlipo )

Lazer liposuction ( lazerlipo )



Liposuction ilk olarak 1970'lerde Avrupa'da icat edilmiş, zaman içinde uygulanan teknik ve cihazlarda daha gelişmiş olduğundan, sonuçlar daha da etkili olarak kendini göstermeye başlamıştır. 
Lazerliposuction, lazer fiber ile gıdı, uyluk, karın, kalça, kalça, kol çevresindeki fazla yağı sıvılaştırıp, küçük bir kanül tüp aracılığıyla uzaklaştırılır ve ciltte sıkılaştırma yapar. 2006 yılında FDA (Amerikan İlaç ve Yiyecek Derneği) tarafından onay alması sonrası kullanım yaygınlığı artmıştır. 

Genel Olarak Günümüzde Kullanılan 5 Liposuction Yöntemi Mevcut 

-Vakum Yardımlı Liposuction (SAL): Klasik liposuction, yağlar vakum aracılığıyla emilir.
-Ultrason Yardımlı Liposuction (UAL):Ultrason aracılığıyla yağlar parçalanıp vakum yardımlıyla uzaklaştırılır.
-Güç Yardımlı Liposuction (PAL):Özel hareketli kanül uçları ile yağlar parçalanıp uzaklaştırılır
-Su Yardımlı Liposuction (WAL): Su etkisi ile yağlar bulamaç haline getirilip kanülle uzaklaştırma
-Lazer Yardımlı Liposuction (LAL):Lazer enerjiisi ile yağlar parçalanıp uzaklaştırılır ve deride sıkılaştırma yapar. Diğer yöntemlere göre en büyük avantajı cilt sıkılaştırma etkisidir.


Lazerliposuction için uygun hastalar
-Vücut ağırlığı normale yakın, sıkı ve elastik deri yapısına sahip hastaların belli bölgelerinde dirençli yağ kitlelerin olması
-Sıkılaştırma etkisini görebilmek için deri elastikiyetinin uygun olması
-Kalp ve damar hastalıkların olmaması gibi.

Diğer liposuctionlara göre avantajları, 

1- Deride sıkılaştırma, diğer yöntemlere göre deride dalgalanma, sarkma gibi vücut şekil bozukluklarında azalma
2-Daha erken günlük yaşama dönme
3-Ödem, morarma ve ağrı gibi, diğer tekniklere göre daha az olması

2. generasyon lazerliposuction cihazların çıkması ile daha fazla miktarlarda yağ alınabilme olanağı ortaya çıkmıştır. Ek olarak daha da fazla yağ alınması gereken durumlarda klasik liposuction sonrası lazerliposuction yöntemi ile kombine edilip cilt sıkılaştırmada yapılabilmektedir. 


Operasyon Zamanına Hazırlık
Aspirin ve türevi ilaçlar operasyondan bir hafta önce kesilir. (sürekli kullandığınız ilacı doktorunuza danışmadan kesmeyiniz)
Sigaranın operasyon öncesi ve sonrası bir süre kullanılmaması önerilir.
Operasyon günü hastaneye gelirken makyaj yapmayın, saç jölesi kullanmayın, rahat kıyafet giyin, takılarınızı evde bırakın.
Operasyontan 6 saat önce hiçbir şey yenmemeli ve içilmemeli.
Operasyondan yaklaşık bir saat önce hastanede olunmalı.
Tedavi edilecek alanın fotoğrafları çekilir
Ayakta iken hedef alanları vücut üzerinde işaretlenir
Rezerve edilmiş odanıza geldiğinizde isterseniz size ağızdan bir ilaç verilecek ve bu sizi rahatlatacaktır.


Anestezi Türü
Küçük lokasyonlarda Lokal anestezi, daha büyük bölgesel alanlarda lokal anestezi ve sedasyon (damar yolu ile uyutma) kombinasyonu tercih edilir. Çok geniş uygulamada genel anestezi uygulanabilir.

Operasyon Süresi
Lazerliposuction uygulanacak bölgelerin durumuna göre 0.5 - 3 saat arasında değişir. 

İyileşme Süreci
Operasyon sonrası özel liposuction giysisi yapılan işleme göre giydirilir. Operasyonun büyüklüğüne ve uygulanan anesteziye bağlı olarak aynı gün veya bir gün sonra hastaneden çıkabilirsiniz. Uygulanan işleme bağlı olarak 2gün ila 1 hafta arasında normal iş hayatınıza dönebilirsiniz. Operasyon sonrası çok belirgin bir ağrı oluşmaz, ağrı kesiciler verilerek bu sizi rahatlatır. İşlem yapılan alanda ödem, morarma, hissizlik veya karıncalanma diğer liposuction yöntemlerine göre daha az olur. Bunlar 3 hafta içinde kendiliğinden geçer. Uygulanan işleme göre liposuction giysi süreleri değişir, normal liposuctiona göre giysi süreleri daha azdır. . Liposuction kanül giriş alanları 2-4 mm boyutunda olmakta ve 3 ay içinde belli belirsiz hale gelir. 

Üçüncü haftadan sonra operasyonun vücudunuza verdiği yeni şeklin farkına daha iyi varırsınız. 6ay-1yıl arasında liposuction alanı son şeklini alır.

Liposuction operasyonu genel olarak iyi ve kalıcı sonuç veren, kişinin ruh sağlığını düzeltebilen kozmetik cerrahi bir işlemdir.


Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Güncel Öztürk

Op. Dr. Güncel ÖZTÜRK, 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru ünvanını almıştır. Aynı tarihte Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) tercihini plastik sanatlara yakın olan plastik cerrahi bölümünden yana yapmış ve sınavda dereceye girip, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünü kazanmıştır. Uzmanlık eğitimi esnasında, 6 yıl olan eğitim sürecinin bir bölümünü 2006 yılında Yale University, New Haven Hospital Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı, Connecticut-ABD’ de John A. Persing, MD, FACS baş denetimi altında burun ve yüz estetiği üzerine eğitim almıştır. 2007 yılında University of Miami, Jackson Memorial Hospital Estetik, Plastik v ...

Op. Dr. Güncel Öztürk
Op. Dr. Güncel Öztürk
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube