Lazer epilasyon yararlı mı, zararlı mı?

Lazer epilasyon yararlı mı, zararlı mı?

Hem kadın hem de erkeklerde istenmeyen tüyler, kozmetik sorunun yanı sıra batıklara, kıl kökü iltihaplarına yol açabilmekte, hayat kalitesini kötü yönde etkilemektedir. Bu sorunlara çözüm olarak kullanılan  lazer ışıkları, kıl folikülünü hedef alır ve burayı kalıcı olarak harap eder. Böylece her seansta kılların sayısında %10-20 azalma olur.

Günümüzde kullanılan lazer cihazları, özellikle de her deri rengi ve ince kıllarda dahi kullanılabilen Diod, başarı oranı çok yüksek, hızlı, konforlu ve güvenli bir teknoloji sunmaktadır.

Lazer zararlı mıdır sorusuna gelince,  Lazer ışık demeti, deri altında en fazla 4-5 mm derinliğe ulaşır, yani deri altı tabakalara erişemez. Bu nedenle kısırlık veya yumurtalık kanserine neden olması mümkün değildir. Lenf bezlerine zarar vermez. Meme hastalıklarına yol açmaz, lazer aleti radyasyon yaymaz.

Bir diğer endişe kılların yok edilmesi fizyolojimizde probleme yol açar mı sorusudur. Irklara göre kıl renk, sayı ve yapısı değişkendir. Bazı ırklarda kıl neredeyse yoktur. Kılların yok edilmesi sağlık sorununa yol açmaz aksine özgüveni ve hayat kalitesini yükseltir. Günlük hayatınızda zaman kazandırır.

Ancak şunu da hatırlatmamız gerekir ki; güzellik salonlarında, kuaförlerde lazer yapılması doğru değildir, yasal da değildir. Lazer için doktor klinikleri tercih edilmelidir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Esin Barak

Uzm. Dr. Esin Barak, 1975 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Ortaokul eğitimini Özel Arı Okulu’nda, lise eğitimini ise Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Dr. Barak, tıp eğitimini 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı.

Mezuniyetinin ardından Dermatoloji ihtisasını 1999 ile 2003 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı'nda sürdürdü ve uzman doktor unvanını aldı. O tarihten bu yana Ankara’da çesitli özel hastanelerde hastalarına hizmet verdi.

Dr. Barak, 15 yılı aşkın klinik tecrübeleri doğrultusunda 2015 yılının Mart ayında kendi özel muayanehanesini kurdu ve hastalarını burada kabul etmeye başladı.

Etiketler
Tüylerden kurtulmak
Uzm. Dr. Esin Barak
Uzm. Dr. Esin Barak
Ankara - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube