Kronik ağrılar soğukta artar

Kronik ağrılar soğukta artar

Yıllar içerisinde yaşanan küçük-büyük travmalar, ters hareketler, kilo alımı bağlarda hasara neden olur. Eklemi saran bağların yıpranması ve hareketsiz yaşam eklemlerde kireçlenme ile sonuçlanır. Soğuk havalar, miyofasiyal ağrı sendromu gibi kas rahatsızlıklarında yaşanan kronik  ağrıları da artırır.

Ağrıları Azaltmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Yaz aylarında hareketli olan kas ve eklemlerin birden kapalı, soğuk ve hareketsiz yaşama girmesi, kış aylarında görülen ağrıların en büyük nedenlerinden biridir. Soğuk ve nemli havalar eklem ağrılarını artırır, kronik ağrı şikâyeti olan kişilerin sıcak ortamları tercih etmesi gerekir. Soğuk ve karlı havalarda eldiven ve atkı kullanmak, sıcak içecekler tüketmek, fırsat buldukça egzersiz yapmak ağrı kontrolüne yardımcı olur.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi

Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi, 1978 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1996 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde başladığı tıp eğitimini 2002 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, ağrı tedavilerine yönelik ağrısı sebebiyle Gata Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı'nda tamamlamış ve 2011 yılında Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nde hasta kabulüne başlamıştır. Bu hastanede Ağrı kliniği oluşturarak Proloterapi yöntemini birçok hastasına uygulamıştır. Yenileyici Tedavi Yöntemleri ile daha yoğun bir şekilde ilgilenmeye başlamış olan Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi, bu konuda dünyadaki en etkili ve en yetkin kuruluş olan Hackett-Hemwall Vakfı'nın eğiticilerinden Dr. Stephen Cavallino'dan ve Nöroproloterapi tekniğinin tescil sahibi, uygulayıcısı ve eğiticisi Dr. John Lyftogt ...

Etiketler
Ağrıları azaltmak için neler yapılmalıdır?
Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi
Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi
İstanbul - Anestezi ve Reanimasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube