Koruyucu hekimlik programları

Koruyucu hekimlik programları

Odak noktamız hastalıkların önlenmesi ve pet hayvanımızı mümkün olduğunca sağlıklı tutmaktır. Düzenli fiziksel muayene, sağlıklı ve mutlu bir yaşamın sağlanması açısından son derece önemlidir.

Koruyucu hekimlik programları, yalnızca aşılama ve parazit ilaçlamasını kapsamaz.

Köpekler ve kediler ortalama 8 yaşından başlayarak yaşlılık dönemine girerler. Bu noktada, “yaşlılar” için yaygın olan hastalıklar diyabet, kalp hastalığı, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı, artrit (eklem enfeksiyonu) ve kanser gibi birkaç hastalık ortaya çıkmaya başlar.

Bu hastalıklar, erken evrelerinde fark edilmeden geçebilir, bu nedenle koruyucu sağlık bakımı çok önemlidir. Yılda iki kez tam fizik muayene yaptırmanızı öneririz; böylece hala tedavisi mümkün olan herhangi bir sorunu tespit edebiliriz. Geriatrik (yaşlı) muayene sırasında kan çalışması, radyografi (röntgen) veya diğer teşhis önerilerinde bulunabiliriz.

Amacımız, evcil hayvanınızı hayatlarının her aşamasında olabildiğince sağlıklı ve mutlu tutmaktır.

Aşılama;
Aşı programlarımız her hasta için uyarlanmıştır. Ayrıca, aşılarını ve parazitleri (pire, kene vb) önlemeyi kişiselleştirirken, evcil hayvanınızın yaşam biçimini de dikkate alıyoruz.

Aşılar güvenli ve etkilidir. Köpeklere ve kedilere ölümcül olarak nitelendirilen birçok hastalık şu an aşılarla kontrol altında tutulmaktadır.

Pire ve kene kontrolü;

Pireler ve keneler kan kayıplarına ve ciddi hastalıkların yayılmasına neden olabilir. Pet hayvanlarımızı bu parazitlerden korumak için -yaş/kış döneminde değişmek üzere- 1-3 aylık periyotlarda ömür boyu uygulanan güvenli ilaçlar kullanmaktayız.

Koruyucu sağlık hizmetleri, pet hayvanınızın genel sağlık durumunun, hastalık veya diğer sağlık risklerinin değerlendirmesini içeren çok yönlü bir yaklaşımdır. Elde ettiğimiz bulgulara dayanarak, pet hayvanınızın beslenme, diş bakımı, aşılar ve kalp, solunum hastalıklarının ve pire/kene gibi parazitlerin önlenmesinin yanı sıra, sağlık durumuna ve risk faktörlerine göre önlemler alıyoruz.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Veteriner Hekim Mevlüt Akçay

1984 yılında Isparta ili Gelendost ilçesinde dünyaya geldim. 5 yaşına kadar memleketimde yaşadıktan sonra 1989 yılında polis memuru bir babanın çocuğu olarak İstanbul’a tayin olduk. İlkokul yıllarımı İstanbul’da, ortaokulu Şanlıurfa’da ve lise yıllarımı yine İstanbul’da geçirerek, nihayet tek hayalini kurduğunu “Veteriner Hekimlik” mesleğinin eğitimini almak üzere Konya Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni kazandım. Mükemmel hocalardan aldığım mükemmel bir eğitimin ardından Şanlıurfa’da hekimlik görevime başladım. Burada 3 yıl boyunca keçi yetiştiriciliği yaptıktan sonra İstanbul’a döndüm ve ecza deposu sorumlu yöneticiliğinin yanı sıra pet hekimliği alanında daha da uzmanlaşarak, değerli can dostlarımızın sağlıklarıyla daha yakından ilgilenmeye başladım. Unutulmasın ki, insan sağlığı hayvan sağlığıyla başlar. Onlar sağlıklı olmadan ...

Etiketler
Kedi
Veteriner Hekim Mevlüt Akçay
Veteriner Hekim Mevlüt Akçay
İstanbul - Veteriner
Facebook Twitter Instagram Youtube