Koronadan korunmak için tavsiyeler

Koronadan korunmak için tavsiyeler

Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin sadece hastalık döneminde değil, her zaman güçlü tutulması gerektiğini, vücut direncini güçlendirmeye yardımcı olacak gıdaları tüketiniz. 

“C VİTAMİNİ VE ÇİNKO İÇERİKLİ GIDALARI TÜKETİN”

C vitamini bakımından zengin olan zencefil ve zerdeçalın bağışıklık güçlendirici etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Halk arasında da zencefil ve zerdeçalın bal ile karıştırılarak tüketildiğini görüyoruz. Yeşil çay tüketiminin artırılması önemli. Yeşil çay hem bir antioksidan, hem iyi bir bağışıklık düzenleyicidir”. 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEDE EN ÇOK KULLANILAN GIDA ‘BAL’

Bağışıklık güçlendirmek için en çok kullanılan gıdalardan biri de bal. Bu süreçte doğal bal kullanımı önemli. Yine tükettiğimiz havuç, sarımsak, limon ve roka gibi gıdalar bağışıklığı güçlendiren ve antioksidan etkileri çok yüksek olan gıdalarıdır. 

- A VİTAMİNİ:

Serbest radikallerle savaşan, cilt ve göz sağlığını destekleyen bir vitamin. 
Yumurta, süt, balık, ıspanak, portakal, havuç, yeşilbiber, kayısı gibi sarı, turuncu ve yeşil sebze ve meyvelerdeki A vitamini güçlü birer antioksidandır. 
Günlük Alınması Gereken A Vitamin Miktarı;
Erişkinler için 800-1000 mcg.

- E VİTAMİNİ:

En önemli özelliği güçlü bir antioksidan olmasıdır. Fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller E vitamini zenginidir.
Günlük Alınması Gereken E Vitamini Miktarı;
Erişkinler için 8-10 mg. 

- C VİTAMİNİ:

C vitamini vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlar, savunma sistemini güçlendirir. Yeşilbiber, maydanoz, roka, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina, kuşburnu gibi besinler bol C vitamini içerir. C vitamini kaybını önlemek için salatalar da meyve suları gibi tüketilmeden hemen önce hazırlanmalıdır.
Günlük Alınması Gereken C Vitamini Miktarı;
Yetişkinler için  50-75 mg‘dır. 

- D VİTAMİNİ;

D vitamini sağlıklı kemik yapısını ve bağışıklık sistemini güçlendirir, depresyonun ve insülin direncinin önlenmesine yardımcı olur. 
Günlük Alınması Gereken D Vitamini Miktarı;
Erişkinlerde D vitamini alımı için güvenli üst sınır günde 4000, ancak ortalama 800-1200 IU..
Sağlıcakla kalın

Bu makale 19 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Halit Abdullah

Uzm. Dr.Halit Abdullah, lise öğreniminin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmış ve eğitimini 1996 yılında başarı ile tamamlamıştır. İstabul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde İç Hastalıkları (Dahiliye) 2006 yılında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

Özellikle diyabet, tiroid hastalıkları, obezite, mide ve bağırask hastalıkları, hipertansiyon ve kalp hastalıkları, göğüs hastalıkları konularında uluslararası tedavi yöntemleri kullanarak hastalarında başarılı sonuçlar elde etmiştir. 

Ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış çalışmaları bulunan Uzm. Dr. Halit Abdullah hastalarına özel muayenehanesinde hizmet vermektedir.

 

Etiketler
Korona
Uzm. Dr. Halit Abdullah
Uzm. Dr. Halit Abdullah
Antalya - Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube