İnsülin kilo aldırır mı?

İnsülin kilo aldırır mı?

İnsülinle az bir miktar kilo (1-2 kg) alınabilir. Büyük kilo artışlarının nedeni ise beslenme, diyet programına uyulmaması, egzersiz yapılmaması ve gereğinden fazla dozda insülin kullanımından kaynaklanır. İnsülin duyarlılaştırıcı ilaçlar ile kilo alımını azaltabilirsiniz. Genelde insülin tedavisine başlanan hastalar uzun yıllardır diyabeti olan ve kan şekeri yüksek seyreden hastalardır. Ya da tip 1 tanısı almış olan hastalar doğal olarak direk insülin başlanır. İnsülin kullananlarda düzenli spor insülin direncini azaltır ve insülin ihtiyacı azalır. Burada hastanın kan şekerinin düzenli izlenmesi önemli yer tutar. Son yıllarda geliştirilen yeni diyabet ilaçlarla değişik ve profesyonelce yapılan kombinasyon tedavileri uygulayarak insülin tedavisine ekleyerek kan şeker düzeyleri normal inmesine sağlamak ve aynı anda insülin dozu azaltarak hastaların kilo alımlarını durdurmak. Hatta bazı komplikasyonsuz tip 2 diyabet hastalarına insülin tedavisine gerek kalmamakla beraberinde ağız yoluyla alınan ilaçlarla yetinebilmektedir.

Bu makale 8 Aralık 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Halit Abdullah

Uzm. Dr.Halit Abdullah, lise öğreniminin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmış ve eğitimini 1996 yılında başarı ile tamamlamıştır. İstabul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde İç Hastalıkları (Dahiliye) 2006 yılında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

Özellikle diyabet, tiroid hastalıkları, obezite, mide ve bağırask hastalıkları, hipertansiyon ve kalp hastalıkları, göğüs hastalıkları konularında uluslararası tedavi yöntemleri kullanarak hastalarında başarılı sonuçlar elde etmiştir. 

Ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış çalışmaları bulunan Uzm. Dr. Halit Abdullah hastalarına özel muayenehanesinde hizmet vermektedir.

 

Etiketler
Şeker hastalığı
Uzm. Dr. Halit Abdullah
Uzm. Dr. Halit Abdullah
Antalya - Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube