Korona virüse yakalananlarda nefes darlığı ve nefes terapisi

Korona virüse yakalananlarda nefes darlığı ve nefes terapisi

Korona virüs bir diğer deyişle COVID 19 akciğerleri hedef alan ve kişilerde solunum problemlerine yol açan bir virüstür. Covid-19'u geçirdikten sonra bu kişilerde kalıcı nefes darlığı gözlemlenmektedir. Hem korona virüsü kaygısını hem de korona virüsü geçirmiş kişilerdeki nefes darlığı şikayeti için nefes terapisi ile rahatlama sağlayabilirsiniz.

Kovid-19 enfeksiyonu akciğerleri etkileyerek zatürre gelişimine yol açıyor. Zatürre akciğerlerde su tutulması ve skar doku gelişmesi ile akciğer kapasitesini azaltarak solunum sıkıntısı oluşturuyor. Solunum egzersizlerini günde en az 3 defa yapmak akciğer kapasitesini artırarak zarar görmüş akciğer dokusunun iyileşmesini hızlandırıyor. Doğru yapılan solunum egzersizleri nefes darlığı, göğüste dolgunluk gibi semptomları geriletmenin yanı sıra, kişilerin kaygı bozukluğu, depresyon ve anksiyete gibi psikolojik sorunlarını da hafifletir. Yaşam kalitesinde artış sağlar ve kişilerin günlük yaşama dönüş sürelerini kısaltır..

Kovid-19 ile mücadele ettiğimiz bu günlerde sağlıklı kalmak için açıklanan toplumsal kurallara çok özen göstermemiz gerektiğini hatırlatmak isterim. Bir süre daha evde kalmamız gerekli olabilir. Bu süreçte hareketsizliğin olumsuz etkilerinden korunmak ve akciğer kapasitesinin olumsuz etkilenmemesi için online olarak nefes terapisi alabilirsiniz.

Bu makale 16 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Sevda Çevik

 

Psk. Sevda Çevik , Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu bölümünden mezun olup, kısa bir süre sonra Toros Üniversitesi Psikoloji bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ardından özel kurumlarda öğretmenlik görevine devam ederken, kadın-erkek sporculara ve farklı dallarda mücadele eden takımlara spor psikolokluğu yaptı. Daha sonra Sosyoloji bölümünü bitirerek ikinci lisans eğitimini tamamlayan Sevda Çevik Aile Danışmanlığı eğitimi alarak PSK Klinik de aktif olarak çalışmaktadır. Ayrıca Nefes Terapistliği eğitimi alarak doğru nefes almanın beden ve ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini terapilerinde kullanmaktadır.

Etiketler
Terapi
Psk. Sevda Çevik
Psk. Sevda Çevik
Mersin - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube