AFFETMEK NASIL OLUR

Uzm. Kl. Psk. Vedat Demiral
Uzm. Kl. Psk. Vedat Demiral
13 Temmuz 202077 görüntülenme
Randevu Al
AFFETMEK NASIL OLUR

Herkesin dillendirdiği ama nasıl yapıldığı bilinmeyen şey nedir? diye sorulsa hepimiz buna affetmek derdik. Sırtınıza bir çuval alın ve affedemediğiniz her durum için içine bir taş atın. Işte, her affedemediğiniz kişi ve olay için sırtınızı biraz daha bükeceksiniz. En başında belirtmeliyim ki affetmek, olayı tekrar tekrar yaşamanız gerektiği, kişiyi tekrar tekrar görmeniz anlamına gelmez. Affetmek, yaşam yolunu yürümeye devam etmektir. Onunla veya onsuz. Ben şimdi onunla devam edilecek kısmı üzerinde duracağım.
.
Yaranızı anlamadan, yaranızın ne olduğunu farketmeden affetme gerçekleşmez. Affetmek için durumu yeniden masaya yatırmak, durumla yeniden yüzleşmek gerekir. Ifade edilmemiş hiçbir şeyin kalmaması gerekir. Tüm duygu ve düşüncelerin, isteklerin, duygusal ihtiyaçların TEKRAR TEKRAR dile gelmelidir. Tekrarlama mücadele anlamına gelmektedir. Silahın ise DİYALOG olacaktır. Yani TEKRAR TEKRAR DİYALOG KURMAK AFFETMENİN BİR YOLUDUR. Eğer içinizde söylenmemiş birşey, farkedemediğin bir yara kalırsa, her bir kalıntı bir kanser hücresi gibi vücudunu tekrar ele geçirecektir.

Affetmek, başka insana verilen karşılıksız bir hediyedir. Bu hediyeyi "hak etmesi" gerekmez. Eğer ortada bir koşul varsa buna affetme değil, pazarlık denir.
Bağışlama deyince aklıma hep aynı söz gelir:

"Affetmek için iki kişilik erdem lazım. Hem onu affetmek, hem onu affettiğin için kendini affetmek." Orson Welles

Etiketler

YalanYalancı kişilikAffetmekAldatılmaAffetmenin yararlarıKandırılmaAffedememekAffetmek nasıl olur

Yazar Hakkında

Uzm. Kl. Psk. Vedat Demiral

Uzm. Kl. Psk. Vedat Demiral

Psk.Vedat Demiral, İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji bölümünde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Psikolog unvanını almıştır. Psikoloji eğitimi süresince Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde kapalı psikoz servisinde stajyer psikolog olarak çalışmış. Özel bir rehabilitasyon merkezinde otizm, down sendromu, mental bozukluklar üzerine çocuk ve genç yetişkinlikler ile çalışmış. Öğrenci ve yetişkinlerin bulunduğu bir merkezde 3.500 kişilik grup ile depresyon, uyum bozukluğu, anksiyete bozuklukları, fobiler, kişilik bozukluklarının tedavisinde psikoterapist olarak çalışmış ve diğer AR-GE, seminer, danışmanlık hizmetlerini yürütmüştür.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.