Klitoris küçültülmesi

Klitoris küçültülmesi

Klitoris bazen normalden büyük olup labiumların (dış dudakların)arasından görünür.Bazen de bu görünüme dış dudakların zayıflığı da neden olabilir.Bu durumda genellikle hastalara yağ enjeksiyonu ile dış dudakları büyütme önerilir.

  Eğer gerçekten klitoris büyükse hastaya bir dizi hormonal araştırma yapılır.Bu incelemelerle cinsiyetle ilgili bir anomali ve hastalık saptanmazsa (böbrek üstü bezi tümörü,doğuştan çift cinsiyetlilik vb)veya bu durumları olduğu ama estetik düzeltmenin birlikte arzu edildiği durumlarda diğer tedavi devam etmekteyken gerekli girişim yapılır.Klitorisin duyarlılığı bozulmadan boyu küçültülür.

Bu ameliyat sonrasında bir hafta kadar rahatsızlık hissi yaratabilir. Hasta birkaç gün idrar sondası ile takip edilir. Daha sonra yavaş yavaş normale dönerek daha doğal bir görünüm kazanır. Burada küçültülen kısım uyarılma sırasında klitorisi büyüten dokulardır. Bunların bir kısmı çıkartılır, bir kısmı yerinde bırakılır. Dolayısı ile uyarılma sırasında sertleşme yine olacaktır.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Deniz İşcen

Etiketler
Estetik cerrahi
Prof. Dr. Deniz İşcen
Prof. Dr. Deniz İşcen
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube