Kıskançlıktan bahsedelim mi?

Kıskançlıktan bahsedelim mi?

Kıskançlık nedir, neden kıskanırız? 

Hep karşı cins kıskançlığından bahsettik ama bir deulaşamadığımız herkesi ve her şeyi kıskanmak da var Maalesef bunun en alt blokaj sebeplerinden bir tanesi özgüven eksikliğidir. Yani kendisini yetersiz hatta bazen değersiz hissediyorsa kişi, kendi yolunda adım adım gitmek yerine başkalarının her başarısını kıskanır hatta yoluna engeller dahi koyabilir. Ama ne yazıktır ki enerjisini duygularını kendisine değilde başkalarına harcayan her canlı ilerlemek yerine kendi kendini sabote edip, yok etmek zorunda kalacaktır  O zaman ne yapıyoruzyine ebeveynlere çok iş düşüyor. Çocuklarımızı eğitirken motive etmeye çalışırken, lütfen başkaları ile kıyaslamayın.

Hatta sizlerde çocuklarınızın yanında başkalarını eleştirmekten yargılamaktan uzak durun. Başkalarının hayatına imrenmek değil, örnekler alan ebeveynler olun. İnsanları olumlu yanları ile hayat bakış açısı değerlendirin. Yoksa kendisinden ve insanlardan memnuniyetsiz, mutsuz insanlar yetiştirme ihtimaliniz çok yüksek. Başkalarının hayatı, işi, evi, bakımı, kıyafeti, eşi vb. onlarca kavramı kıskanıyor olmanız size bir fayda ve kazanç getiremez.

Sadece boş geçen zaman ve zihin yorgunluğu yaratır. Fakat başkalarının güzel çabalarını örnek alıp, kendi yolunda ilerlemek, mutluluğu ve tabi ki başarıyı getirir. Kin, nefret ve öfke karşıya verdiğiniz zarardan çok sizi tüketir ve yok eder. Ego yani üst bilinç sadece hayata dair yorucu düşünceler ile dolarken, ruh sakinliği, sevgiyi ister.

Unutmayın ki evrensel sistemde kimse kimsenin hayatını çalmıyor. Herkes kendi duygu, düşünce ve çabasının karşılığını alıyor. Kimseye kızmanıza ve kıskanmanıza gerek yok. Kendi yolunuzda kendinizi severek güzel çabalarla elbet ektiklerinizi biçersiniz. Güzel duygu tohumları ekelim ki, onlar bize güzellikleri ile geri getirsin. Ruhunuza güzel ve faydalı tohumları ekmeniz dileğiyle

Bu makale 18 Mayıs 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Gülay Ertürk

Gülay Ertürk 30 Mart 1971 yılında Ankara da doğmuştur. Lisans eğitimini University of Northwest'te tamamlayıp ardından yüksek lisansını yapmıştır. 1998 ve 2003 yılların da iki kız çocuğu dünyaya getirerek, bir anne olarak hem çocuklarına hem de aile, ergen ve çocuklara eğitim ve tecrübelerini aktarmıştır. 2000 yılında Alman yazar Bert Hellinger Yaşam Akademisinde psikoterapi, hipnoterapi, gestalt terapi, kuantum empati, aile dizimi ve atalar( kökler) eğitimlerini tamamlayan Gülay Ertürk, 2010 yılında, Spiritüel(ruhsal), Kuantum terapi (Kuantum Çekim yasası) teknikleri, Yaşam Koçluğu, İlişki Koçluğu, Öğrenci Koçluğu ve Aile Danışmanlığı ile Psikolojik Danışmanlık mesleğini daha da güçlendirmiştir.  Gülay Ertürk, Merkezinde Psikolojik Danışmanlık haricinde, kurum sertifikalı Yaşam, Spiritüel(Ruhsal), Kuantum ve Öğrenci Koçluk Eğitimleri, h ...

Etiketler
Kıskançlık
Uzm. Psk. Gülay Ertürk
Uzm. Psk. Gülay Ertürk
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube