Kısırlık ve sebepleri

Kısırlık ve sebepleri

iftlerin, korunmadıkları halde gebe kalamamaları ve çocuk sahibi olamamalarına kısırlık denir. Çok istedikleri halde kendi başlarına bebek sahibi olamayan çiftlerde, üremeye yardımcı teknikleri (ÜYTE) kullanılır.

Unutulmamalıdır ki bazı çiftler, belki belli bir süre sonra yardımcı üreme teknikleri olmadan da, kendiliğinden bebek sahibi olabilir.

"Bebek sahibi olmayı zorlaştıran sebepler,

kadın, erkek veya her ikisinden kaynaklanabilir.

Belli bir sebebin saptanmamasına açıklanamayan kısırlık (infertilite) denir."

Bebek isteyen çift için en uygun yöntemin hangisi olduğuna çiftle birlikte karar verilir. Bu bazen, bir tüp bebek tedavisi bazen aşılama hatta bazen sadece ilişkiyi zamanlamak bile olabilir.

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Uzay Yıldırım

Op. Dr. Uzay YILDIRIM, 1969 yılında Sivas’ta doğmuştur. Tıp eğitimini, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1992 yılında tamamlayarak tıp doktoru ünvanı almıştır. İstanbul Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ihtisas eğitimini tamamlayarak 1997 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Op. Dr. Uzay YILDIRIM, 1998-1999 yılları arasında Tatvan'da vatani görevini yerine getirmiştir. Hemen ardından o dönemki adıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Tıp Fakültesi'nde yardımcı doçent olarak görev yapmaya başlamış, 3 yıla yakın süre boyunca burada görev yapmıştır. 2002-2012 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2012-2015 yılları arasında Etlik Zübeyde Hanım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve sonrasında kısa bir dönem Memorial Ankara Hastanesinde uzman doktor olarak çalışmıştır.  ...

Etiketler
Kısırlık sebepleri nelerdir
Op. Dr. Uzay Yıldırım
Op. Dr. Uzay Yıldırım
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube