Hamilelikte cinsel ilişki

Hamilelikte cinsel ilişki

Gebelik döneminde cinsel ilişki, tereddütle yaklaşılan olmaması gerektiği düşünülen bir durumdur. Oysa gebelikte de cinsel ihtiyaçlar devam eder. Gebeler, özellikle bebeklerine bir zarar geleceği endişesiyle ilişkiden kaçınabilirler.  

Kadınlar, normal dönemlerde olduğu gibi, gebelik dönemlerinde cinsel yaşamlarına devam edebilir hatta etmelidir.

Aşağıda belirtilen durumlar ya da doktorun belirttiği farklı bir durum yoksa gebelik dönemi boyunca, kendinizi rahat hissettiğiniz her pozisyonda cinsel yaşamınıza devam edebilirsiniz.

- Düşük riski varsa

- Daha önce erken doğum eylemi hikayesi varsa (37 haftadan önce doğum yaptıysanız) veya şu an erken doğum açısından riskliyseniz (rahim kasılmalarınız varsa)

- Vajinal kanamanız varsa

- Suyunuz geliyorsa (amniotik sıvı)

- Rahim ağzı erken açıldığıysa (servikal yetmezlik)

- Bebeğin eşi kısmen veya tamamen rahim ağzını kapatıyorsa (plasenta previa)

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Uzay Yıldırım

Op. Dr. Uzay YILDIRIM, 1969 yılında Sivas’ta doğmuştur. Tıp eğitimini, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1992 yılında tamamlayarak tıp doktoru ünvanı almıştır. İstanbul Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ihtisas eğitimini tamamlayarak 1997 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Op. Dr. Uzay YILDIRIM, 1998-1999 yılları arasında Tatvan'da vatani görevini yerine getirmiştir. Hemen ardından o dönemki adıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Tıp Fakültesi'nde yardımcı doçent olarak görev yapmaya başlamış, 3 yıla yakın süre boyunca burada görev yapmıştır. 2002-2012 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2012-2015 yılları arasında Etlik Zübeyde Hanım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve sonrasında kısa bir dönem Memorial Ankara Hastanesinde uzman doktor olarak çalışmıştır.  ...

Etiketler
Cinsel işlev
Op. Dr. Uzay Yıldırım
Op. Dr. Uzay Yıldırım
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube