Kilo problemlerinde tedavi

Kilo problemlerinde tedavi

Kilo problemleri birçok kişinin sorunu olmasının yanı sıra birçok yanlış yöntem deneyerek çoğu zaman kısa süreli kilo kaybının sağlanması ile beraber hayal kırıklığı ve psikolojik sorunlarında eklendiği başarısızlıkla sonuçlanabilmektedir.

Zayıflama programlarından, kilo alma hedeflediğimiz programlara kadar psikolojik durum temel alınarak tedavi sürecine girmekteyiz. Standart bir diyet reçetesi ile başarı beklemek yanlış ve kalıcı olmayan sonuçlar doğuracaktır. Kişiye özel ve istekleri doğrultusunda oluşturduğumuz programlarda başarı kaçınılmaz olmaktadır.

Kilo problemleri denildiğinde sadece kilo vermek anlaşılmamalıdır. Poliklinikte ne kadar zayıflamak isteyen danışanlarımız varsa bir o kadarda kilo almak isteyen danışanlarımız bulunmaktadır. Sadece iştahın çok açık olması veya iştahın olmaması kilo problemlerine sebep olmadığı gibi altta yatan metabolik bir sorun olabileceği ve hatta sorun psikolojik sebeplerden de kaynaklanabilmektedir.

Tedavide yeme alışkanlıkları değiştirmek, psikolojik farkındalık yaratarak beslenme ve yaşam koçluğu ile ayrıcalıklı bir süreç geçirilmesi hedeflenmektedir. Yeme alışkanlıklarımıza göre yaşantımız biçimlenmektedir  ve yeme alışkanlığının değiştirebilmesi  ve besinleri tanıyarak ,sağlıklı beslenmeyi öğrenerek yavaş yavaş hedefe yönelmek kalıcı başarıyısağlayacaktır.                                                   
Amaç kilo problemine kalıcı çözüm ve sağlıklı ve uzun yaşamı adım adım öğrenebilmek, öğretebilmektir.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. İlay Polat

Uzm. Dyt. İlay Polat
Uzm. Dyt. İlay Polat
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube