Kartopu etkisi

Başlangıçta küçük olan durumların zamanla nasıl büyüdüğünü, değiştiğini, yeni eylemlere yol açabildiğini açıklayan bir terimdir.

Kartopu etkisi

Bir dağın tepesinden yuvarlanan küçük bir kartopu büyüdükçe daha hızlı dönmeye başlar. Ve sonunda önüne ne çıkarsa yutarak yıkıma, çığa sebep olabilir. Günlük hayatımızda da karşımıza çıkan problemlere doğru çözümler geliştiremediğimizde, destek almadığımızda bir çığ gibi büyür. Artık sorun zincirleme bir şekilde hayatımızın her bölümüne dahil olmuştur. Sorunu anlayıp kabullenmek, çözmek, baş etme mekanizmalarımızı güçlendirmek amacıyla psikolojik yardım almaktan çekinmeyin. Carl G. Jung’un dediği gibi ‘Sorumluluğu benim yüklenmem gerekli çünkü kaderim benim elimde’. 

Bu makale 10 Ocak 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Cansu Usta

Psikolog Cansu Usta ortaokul ve lise eğitimini Adana’da tamamladıktan sonra,2011 yılında tam burslu olarak girdiği Çağ Üniversitesinden, 2016 yılında onur belgesiyle mezun olmuştur. Lisans döneminde yaz stajları, seminer ve eğitimlere aktif olarak katılmış, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde adli poliklinik,  AMATEM,  Kadın ve erkek servisi,  Çocuk - Ergen ve Yetişkin Psikiyatri polikliniklerinde stajyer psikolog olarak çalışmıştır. Mezun olduktan sonra çocuk, ergen ve yetişkin psikolojisi üzerine eğitimler ve sertifikalar alarak alanda çalışmaya başladı. Bugüne kadar aldığı eğitimler ve sertifikalar: - 3. Alzheimer Eğitim Kampı  - Uygulamalı Çocuk Merkezli ve Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi Eğitimi - İstismar Şüphesi Olan Çocuklarla Görüşme Eğitimi - Travma, Çocuklar ve Oyun Eğitimi - Çocuk ve Ergenlerd ...

Etiketler
Psikoterapi
Psk. Cansu Usta
Psk. Cansu Usta
Adana - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube