Kardeş kıskançlığı

Kardeş Kıskançlığı; iki kardeş arasındaki rekabettir. Söz konusu olan, ebeveynin zamanı için verilen savaştır. Unutmayın ki güçlü kardeş ilişkisi kurmak için asla geç değildir.

Kardeş kıskançlığı

İki kardeş arasındaki rekabettir. Söz konusu olan, ebeveynin zamanı için verilen savaştır. Bu savaş içerisinde her iki kardeşte hem fiziksel hem de psikolojik zarara uğramaktadır.

Büyük olan çocuğumuz kendini sevilmeyen olarak görürken küçük çocuk ise kendini oldukça yetersiz görmektedir. Tabii ki bu durum her zaman böyle olmak zorunda değildir, tam tersi de olabilir.

Gün içerisinde karşılaşılan kavgalar, ağlama krizleri, uygunsuz sözcükler, küsmeleri önlemek ve iki çocuğun arasını olumlu ve sağlıklı olarak yeniden yapılandırılmak gerekir.

Araştırmaların da gösterdiği gibi güçlü kardeş ilişkisi kurmak için asla geç değildir.

Bu makale 25 Eylül 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Sarenur Pehlivan

Psikolog Sarenur Pehlivan çocuk, ergen ve yetişkin psikoterapileri uygulamaktadır. %100 burslu olarak Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü yüksek şeref ile tamamlayarak “psikolog” unvanını almıştır.  Yüksek lisansını Ufuk Üniversitesi Gelişimsel ve Sosyal Psikoloji Odaklı Genel Psikoloji bölümünü burslu olarak tamamlamaktadır. Uluslararası geçerli Deneyimsel Oyun Terapisti, Bilişsel Davranışçı Psikoterapisti, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Geslad Ekolü ile Ergen Psikoterapisti, Ebeveyn Danışmanı ve Aile danışmanıdır. Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI), Çocuk Değerlendirme ve Dikkat Testleri, Yetişkin Değerlendirme ve Dikkat Testleri, Zeka Testler, WSC-R testlerini uygulamaktadır. Staj eğitimini İlişki Terapileri Enstitü’nde tamamlamıştır. Gönüllü olarak yapmış olduğu çalışmalarla birlikte e ...

Uzm. Psk. Sarenur Pehlivan
Uzm. Psk. Sarenur Pehlivan
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube