Kalça kireçlenmesi ve total kalça protezi

Günümüzde total kalça protez ameliyatları tıp dünyasındaki en yüz güldürücü tedavilerin başlarında yer almaktadır.

Kalça kireçlenmesi ve total kalça protezi

Kalça eklemindeki kıkırdak yapısının harabiyetine kalça kireçlenmesi denir. Diğer tedavilere rağmen yaşamsal aktiviteleri ileri derecede kısıtlanmış, ağrısız yol yürüme mesafeleri azalmış 60-80 yaş arası hastalar cerrahi tedavi için ideal hasta grubunu oluştururlar. Romatoid artrit, kalça ekleminde osteonekroz gibi durumlarda daha genç yaştaki hastalara da protez ameliyatları yapılabilir. Cerrahi tedavide hasarlı eklem çıkartılarak yerine metal, seramik, polietienden ( yüksek dirençli bir plastik türevi) oluşan parçalar kullanılarak yapay ağrısız ve fonksiyonel bir kalça eklemi oluşturulur.

Bu makale 4 Ağustos 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ulaş Acar

Op.Dr. Ulaş Acar 1976 yılında doğdu. 2000 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamladı ve Tıp Doktoru ünvanını kazandı.

2002 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’de ihtisasa başlamış, 2007 yılı sonunda Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur.

Nazilli Devlet Hastanesi’nde 2008 ve 2022 yılları arasında hizmet veren Op.Dr. Ulaş Acar mesleki çalışmalarına yine Nazilli’de kendi kliniğinde devam etmektedir.

 

 

 

Yazarı sosyal medya'da takip edin
whatsapp
facebook
instagram
Op. Dr. Ulaş Acar
Op. Dr. Ulaş Acar
Aydın - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube