Diz artrozu (kireçlenmesi) ve total diz protezi

Diz kıkırdağında oluşan yaygın harabiyete kireçlenme ya da gonartroz denir.

Diz artrozu (kireçlenmesi) ve total diz protezi

Diz kıkırdağında oluşan yaygın harabiyete kireçlenme ya da gonartroz denir. Bu hastalara öncelikle bazı ilaçlar, istirahat, çeşitli fizik tedavi yöntemleri uygulanır. Bunlara rağmen diz ağrıları kontrol edilemiyorsa, günlük yaşamsal aktiviteleri ileri derecede kısıtlanmışsa ve en önemlisi ağrısız yol yürüme mesafesi ciddi bir şekilde azalmışsa total diz ptotezi en yüz güldürücü tedavi seçeneğidir.

Aşınmış eklem yüzeyleri çıkartılarak yerine ağrısız ve işlevsel bir yapay eklem oluşturulur. Bu yöntem, teknolojideki ilerlemelere paralel olarak gelişmiş ve günümüzde çok başarılı bir tedavi yöntemi olarak yeini amıştır.

Bu makale 4 Ağustos 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ulaş Acar

Op.Dr. Ulaş Acar 1976 yılında doğdu. 2000 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamladı ve Tıp Doktoru ünvanını kazandı.

2002 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’de ihtisasa başlamış, 2007 yılı sonunda Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur.

Nazilli Devlet Hastanesi’nde 2008 ve 2022 yılları arasında hizmet veren Op.Dr. Ulaş Acar mesleki çalışmalarına yine Nazilli’de kendi kliniğinde devam etmektedir.

 

 

 

Yazarı sosyal medya'da takip edin
facebook
instagram
Op. Dr. Ulaş Acar
Op. Dr. Ulaş Acar
Aydın - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube