İş yaşamında yapılan beslenme hataları

İş yaşamında yapılan beslenme hataları

Çalışma yaşamı insana belirli bir disiplin ve planlama getirse de insanların çoğu beslenmelerine ve öğün düzenine bir disiplin ve plan yapmakta zorlanıyorlar. Gün içerisinde sıklıkla  Öğle öğünleri genelde “tek çeşit gıda” ile geçiştiriliyor, çoğunlukla büyükçe bir porsiyon salata yeterli görülmekte, ya geçiştirilmekte veya hiç tüketilememektedir.

Yine işe yetişememe, servisi kaçırma endişesi, çalışanların büyük çoğunluğunda “sabah kahvaltısı “  gibi çok önemli bir öğün atlanıyor veya bir simit/poğaça ve çayla geçiştiriliyor. Oysa ” kan şekeri dengesi ve verimli bir iş performansı” için besin öğeleri içeriği doğru planlanmış bir kahvaltı öğünü  önemli bir alışkanlık olmalıdır. Akşamüzeri kişide kan şekeri yavaş yavaş  düşer bu durumda sürekli, “çay, kahve ve tatlı bisküvi çikolata” gibi atıştırmalıklarla gün devam eder. İçeriği oldukça yağlı, şekerli olan bu tür yiyecekler hem besin öğeleri açısından zayıf ancak enerji içerikleri yüksek olmasından dolayı  “ kilo artışını büyük ölçüde tetikler. Akşam yemekleri; ülkemizde bu öğün besin çeşitliliği yönünden zengin, zaman a çısından çok uzun bir masa keyfini içerir, en büyük hata; beden biyoritminin azaldığı ve hareketin çok kısıtlı olduğu akşam yemeklerinin “kalori fazlalığıdır.”

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Ayşe Cengiz

Uzm. Dyt. Ayşe CENGİZ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimlerinde “gebe annenin beslenmesi ve kalsiyum metabolizmasına etkileri” konusunda master yapmış ve Uzman Diyetisyen unvanı almıştır. Üniversite eğitimleri sonrasında mesleki hayatına Yedikule Ermeni Hastanesi'nde başlamış olan Uzm. Dyt. Ayşe CENGİZ, daha sonra İnternational Hospital'da  ve 1999-2009 yılları arasında Acıbadem Sağlık Grubu Etiler Polikliniği'nde klinik diyetisyeni olarak yarı zamanlı olarak hizmet vermiştir. Şu anda ise Bahçeşehir de bulunan kurucusu da olduğu Yöntem Beslenme Danışmanlığı Merkezi'nde bireysel ve kurumsal beslenme eğitim hizmetleri vererek çalışmalarına dev ...

Etiketler
İş yaşamında yapılan beslenme hataları nelerdir
Uzm. Dyt. Ayşe Cengiz
Uzm. Dyt. Ayşe Cengiz
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube