İlişkilerde güven nasıl kaybedilir?

Güven her ilişkinin perde arkasıdır.

İlişkilerde güven nasıl kaybedilir?

Güven her ilişkinin perde arkasıdır.
Karşılıklı güven ikinizin de her ikimiz adına düşündüğünü inanmakta yatar.
Güven kaybolduğu zaman ise ;

Konuşmak için belli bir yer ve zaman ayarlayın.
Her iki tarafta eleştirmeden veya suçlamadan bu olay veya güvenli ihlali esnasında hissettiklerini ifade eder.
Her taraf karşılık vermeden veya yargılamadan dinler.
Her iki tarafta eşini suçlamadan veya yargılamadan söz konusu olay esnasında olanları kendi bakış açısından anlatırken eşi sadece dinler ve empati kurmaya çalışır dinleyen taraf konuşma sırası kendine gelene kadar kendi bakış açısını ifade etmemelidir.
Bu olayın tetiklediği ama aslında bu ilişkiden çok önce hissedilen herhangi bir duyguyu açıklayan ve irdeleyin mesela içinizden biri bir akşam yemeği randevusuna gelmez ve bu eşinizde çocukluğundan kalan bir terk edilmişlik duygusunu veya geçmişteki bir ilişkideki reddedilişi veya sadakatsizliği tetikler her iki tarafta bu olayı nasıl katkıda bulunduğunu değerlendirir ve kendini sorumluluğu tutar her iki tarafta özür diler ve diğerinin özrünü kabul eder bunun bir daha olmaması için önlemek için bir plan yapılır.
 

Bu makale 3 Mart 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Klinik Psikolog  Özge Dayıoğlu

Klinik Psikolog Özge Dayıoğlu ,

İstanbul Maltepe Üniversitesi’nde Psikoloji (İngilizce ) lisans, İstanbul Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalı, Klinik Psikoloji Programı’nda “Obez ve Obez Olmayan Bireylerde Yeme Tutumları, Aile İşlevleri Ve Benlik Saygısı İlişkisi” adlı teziyle Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi boyunca Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi , Np Beyin Hastanesi , Ekip Norma Razon ve Doğa Kolejinde stajlarını tamamlamıştır. Özel okullarda Psikolojik Danışman olarak ve Milli Eğitime bağlı kurslarda Davranış Psikoloji Eğitmeniolarak çalışmıştır.


Şu an Psikomodakademi’de danışan kabul etmektedir.

Etiketler
Güvensizlik
Klinik Psikolog  Özge Dayıoğlu
Klinik Psikolog Özge Dayıoğlu
İstanbul - Klinik Psikolog
Facebook Twitter Instagram Youtube