İlişki sorunlarına bir de bu gözle bakın

İlişki sorunlarında çoğu kez çatışmalar kişinin kendi duygularını farkedememesinden kaynaklanır. siz kendinizi huzurlu ve keyifli hissetmiyorsanız, birlikte olduğunuz kişinin sizi sürekli mutlu etme ve eğlendirme çabası içinde olmasını görmeye ihtiyaç duyuyorsanız, dışa bağımlı bu tutumla ilişki sorunları yaşamanız kaçınılmazdır.

İlişki sorunlarına bir de bu gözle bakın

Hemen her bireyin ilişkiyi yaşama şekli, karakteri, yaşam tarzı, hayata bakışı doğrultusunda kendine özgü olsa da, özellikle daha bağımlı ilişki kurmaya yatkın kişilerde his ve beklentilerin yoğunluğu nedeniyle, partnerin davranışlarınla atıflar veya gerçeği yansıtmayan anlamlar yüklenerek tavırların yanlış yorumlanması eğilimi vardır.
Bunun sonucunda çatışma ortaya çıktığında da çoğunlukla, yanlış iletişim sonucu olarak sorunu ele almak yerine çiftler birbirlerini suçlama yoluna girerler.
Zorluklar artıp, yanlış anlama-yorumlamalar biriktikçe, partnerlerinin olumlu özelliklerini görememeye ve ilişkiye olan inançlarını yitirmeye başlarlar.

Bu makale 27 Haziran 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Sevgin Karacaoğlu

1983 Tire İzmir doğmuştur. İlk ve orta öğrenimimi Tire'de tamamladı. 2001 yılında Tire Kutsan Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. ​ Üniversite eğitimimi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde  2001-2007 yılları arasında tamamladı. ​ 2008 yılında Psikiyatri Uzmanlık Eğitimine İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde başlamıştır. İhtisasım boyunca Psikiyatri alanında tanınmış bir çok kıymetli hocamızla çalışma ve deneyimlerinden yararlanma fırsatı buldu. 2013 yılında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak ilk görev yeri Şanlıurfa Siverek Devlet Hastanesi' ne atandı. Burada yaklaşık iki yıl görev yaptıktan sonra güzel memleketine geri döndü. ​2015 yılında Özel Çankaya Tıp Merkezi' nde tam zamanlı olarak görev yapmaya başladı. Beş yıla yakın bir süre bu güzel kurumda, keyifle danışanlarıya bir araya gelmiştir. Bu beş yıllık s ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
Uzm. Dr. Sevgin Karacaoğlu
Uzm. Dr. Sevgin Karacaoğlu
İzmir - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube