İkh nedir?

Kalbimize yeterince kan akışı sağlanamazsa ortaya çıkan hastalık.

İkh nedir?

Kalp kasının çeşitli sebeplere bağlı olarak beslenememesi sonucudur. Kolesterol, tansiyon, şeker, sigara gibi birçok etmen zamanla damar duvarında plaklar oluşturur. Bu plaklar büyür. Sonrasında ise damarı daraltır ve yeterince kan geçmesini engeller.

Belirtiler?

Nefes darlığı, çarpıntı, kollarda uyuşma, güç kaybı, göğüs ağrısı ve bu ağrının boyun ve omuza hatta çeneye bile yayıldığı görülür.

Tedavi?

Öncelikle ilaç tedavisi uygularız eğer tepki vermiyorsa hastamız koroner anjiyografi ile stent ya da koroner cerrahi uygulanır.

Bu makale 24 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Erinç Can

Doç. Dr. Erinç Can, 8 Mart 1987 tarihinde İzmir'de doğmuştur. İlk ve orta öğretimini İzmir'de, lise eğitimini Bornova Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. 2005 yılında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmış olup aynı üniversiteden 2011 yılında mezun olmuştur. 2011 yılında Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde Kardiyoloji anabilim dalında uzmanlık eğitimine başlamış olup, 2015 yılında uzmanlık eğitimini başarı ile tamamlamıştır. Van'da doğu hizmetini tamamlayarak, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesinde görev almıştır. 2019 yılında ÜAK tarafından doçent unvanını almaya hak kazanmış olup büyük başarıya imza atmıştır. Manisa Devlet Hastanesi'nde görevine devam ettikten sonra kamu hizmetini noktalamış olup, kendi kliniğinde hastalarına hizmetini devam ettirmektedir. Erinç CAN; spora olan sevgisi ile yan dal olarak spor hekiml ...

Etiketler
Kalp damar hastalığı
Doç. Dr. Erinç Can
Doç. Dr. Erinç Can
Manisa - Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube