Hipnoz tedavi

Tamamen kişinin kendisinin izin verdiği, bilinçli bir derin gevşeme durumunda bilinçaltına telkin verilmesi durumudur..Sanıldığının aksine hipnoz bir uyku durumu değil tersine bilinçaltının aktif olduğu derin bir uyanıklık halidir.

Hipnoz tedavi

Tamamen kişinin kendisinin izin verdiği, bilinçli bir derin gevşeme durumunda bilinçaltına telkin verilmesi durumudur..Sanıldığının aksine hipnoz bir uyku durumu değil tersine bilinçaltının aktif olduğu derin bir uyanıklık halidir.

Hipnoz bilinçaltınızla bütünleştiğiniz ve iç dünyanızın derinliklerine ulaştığınız bir yolculuktur. Hipnoz kelimesi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de şüpheyle karşılanır.Buradaki en büyük sebep özellikle filmlerde izlediğimiz hipnoz sahnelerinin özellikle kişilerde yarattığı yönetilme  kaygısıdır.Oysa hipnozda hiç kimseye istemediği bir şey yaptırılamaz.

Zihnimizin bilinç ve bilinçaltı ismindeki iki bölgesi farklı çalışmaktadır. Bilinçli bölümle günlük yaşantımızı kontrol eder, günlük hayatımızı sürdürür ve tepkiler veririz. Bilinçaltı ise sonsuz bir depo gibidir ve bedenimizde kontrolsüz çalışan sinir sistemimizin yöneticisidir.Ani,istemsiz verdiğimiz tüm tepkiler onun kontrolündedir. Geçmişle ilgili yaşadığımız tüm duygular oradadır ve bilinçli davranışlarımıza etki yapmaktadır.Yani geçmiş ve bugünle ilgili hatırladığımız veya hatırlayamadığımız tüm korkular oradadır. Bilinçaltı buzdağının altı gibidir ve onun en büyük kısmını oluşturur.Herşeyi kontrol ettiğimizi düşündüğümüz bilinç ise üstte kalan küçücük kesimdir.
Hipnoz, telkin yoluyla kişinin bilinç ve farkındalığının arttığı , hisler, duygular, düşünceler, hafıza veya davranışlarında değişiklik elde etmek üzere tasarlanmış bir geleneksel tedavi yöntemidir.
Kişi şifalanmaya gönüllü olmalıdır

Hangi durumlarda uygulanabilir?

  • Cinsel fonksiyon bozukluklarında ,Vajinismus,ereksiyon olamama,cinsel isteksizlik,orgazm olamama,erken boşalma..
  • Bilinmeyen infertilite vakalarında (eşlerde herşey normal ancak döllenme olmaması durumu,gebe kalamama durumu)
  • Gebelik bulantı kusmasında
  • Doğum kaygı ve korkusu ile başetmede,doğum anında daha huzurlu ve rahat olmak istenirse
  • Yeme bozukluklarında,kilo vermede
  • Sigara bırakmada
  • Tırnak yeme durumunda
  • Ameliyat öncesi ameliyat korkusunu yenme, kaygı ve ağrıyla baş etme.
  • Ameliyat sonrası ağrı, bulantı, kusma ve kaygı ile baş etme.
  • Atopik dermatit, seboreik dermatit, ürtiker gibi organik nedeni olmayan kaşıntılarda
  • Allerjik rinit, allerjik astım
  • Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi

Bu makale 10 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mine Tüzel

1968 yılında Gaziantep’te dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Samsun, Gaziantep ve İzmir’de tamamlamıştır. 1986’da İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olmuştur. Ardından 1992 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1992-1998 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniğinde ihtisasımı tamamlamıştır. 1998-2006 yılları arasında Malatya ve Afyon Sandıklı Devlet Hastanelerinde kadın doğum uzmanı olarak çalışmıştır. 2006-2023 yılları arasında İstanbul’da çeşitli sağlık kuruluşlarında görev aldım. Bunlar arasında Maltepe Bölge Hastanesi, Acıbadem Etiler İnternational Tıp Merkezi, Üsküdar Yunus Emre Hastanesi, Medicana Çamlıca Hastanesi, İstanbul Bölge Hastanesi ve Özel Kardelen Tıp Merkezi ve  Acıbadem Bodrum Hastanesi bulunmaktadır.     Halen İzmir de özel kliniğimde danışa ...

Op. Dr. Mine Tüzel
Op. Dr. Mine Tüzel
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube