Sezeryan Doğum Sonrasında Normal Doğum Yapılabilir mi?

Dr. Yahya Öteleş
Dr. Yahya Öteleş
14 Mart 2018120 görüntülenme
Randevu Al
Sezeryan Doğum Sonrasında Normal Doğum Yapılabilir mi?

Daha önce geçirilmiş bir sezeryan öyküsü olan gebelerde normal doğum yapma ihtimali her zaman mevcuttur.

Almanya'daki hemen hemen tüm perinatoloji ve riskli gebelik merkezlerinde eğer gebe daha önce bir tane sezeryen geçirmiş ise ondan sonraki oluşan gebelikler genelde normal doğuma yönlendirilmektedir.

Tabi sezeryan sonrası normal doğum, eğer gebenin kasılmaları başladıysa diğer doğumlara göre biraz daha yakından takibi gereken doğumlardır.

Nadir de olsa özellikle rahim üstünde yapılmış olan eski kesinin açılabileceği veya plasenta dediğimiz, çocuğun eşinin eski kesi yerine oturmuş olması halinde normal doğumdan sonra ayrılamayabileceği öngörülmelidir. Fakat bu durumlar,doğum sırasında veya doğumdan sonra müdahalesi mümkün durumlar olduğu için sezeryan sonrası normal doğuma engel oluşturmaz.

İki veya daha fazla sezeryan olmuş olan gebelerde sezeryan sonrası normal doğum tavsiye edilmemektedir.

Etiketler

Sezeryan doğumSezaryen doğumNormal doğumDoğumSezeryanSezaryenSezaryen doğum sonrası doğum yapılabilir miSezeryan sonrası doğum yapılabilir miSezaryen sonrası normal doğum

Yazar Hakkında

Dr. Yahya Öteleş

Dr. Yahya Öteleş

Op. Dr. Yahya ÖTELEŞ, 1975 yılında Almanya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2001 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasına ise, Bonn Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Şefi Prof. Dr. Akgün Yıldız'ın daveti üzerine Almanya'da çalışmalarına başlamış Perinatoloji - Ayrıntılı fetal Ultrasonografi, Jinekolojik Laparoskopi ( kapalı jinekolojik ameliyat) Jinekolojik Onkoloji, Ürojinekoloji merkezlerinde tamamlamıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır