Herkesle gelen düğün bayramdır

HERKESLE GELEN DÜĞÜN BAYRAMDIR

Herkesle gelen düğün bayramdır

Samimi kültürümüzün gerekliliğidir kalabalıklar, misafirlikler, ağırlamalar… O güzel Anadolu mutfağının bin bir çeşit yemekleri, tatlıları bu bayramda sofralarda olacaktır. Ev sahibi yine konuklarına “bugün diyet olmaz” diye diretecektir. Dileğimiz; bu misafirperverlik ve birliktelik hep baki kalsın ama bunların sonucu bir kilo artışı yaşanmasın.

Bayram sofralarında uzak durmamız gereken şeyler yağlı yemekler ve tatlılar olacaktır. Söylemesi dile kolay. Peki çaresi ne? Yeterli meyve tükettiğinizde önünüze tatlı koyulduğu zaman gözünüz dönmeyecektir. Meyveler tatlı ihtiyacını gidermeniz için yaratılmıştır. Hele de yaz meyveleri bu kadar iştah kabartırken, çok zor değil seçim yapmak.


Bir ay gibi bir süre oruç (Müslüman detoksu) tutmuş bünyeler bayram yemekleriyle neye uğradığını şaşırmasın. Yağlı yemekler bir ay dinlenmiş midenizi akşamında ağrıtacaktır. Bayram tatiliniz zehir olmasın. Uzun dönem etkisi de kilo artışı olacaktır.

Bu makale 10 Mart 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Beyza Erturgut

  Dyt. Beyza Erturgut ; Yeditepe Üniversitesi / İstanbul Beslenme ve Diyetetik Bölümü/ Lisans alanında tahsil yapmıştır. Mezun olduktan sonra Özel Sur Hastanesinde çalışmaya başlamıştır. Şu an mesleki çalışmalarına Besa Klinikte devam etmektedir. ARAŞTIRMA VE YAYINLAR : ‘Bir üniversite hastanesinde yatan hastaların yemekhane hizmetlerinden memnuniyet durumlar ı’ (halk sağlığı kongresinde yayınlanmıştır./2013) ‘Bir üniversite hastanesinde çalışan personelin yemekhane hizmetlerinden memnuniyetinin incelenmesi’ (halk sağlığı kongresinde yayınlanmıştır./2014) ‘Beslenme ve diyetetik lisans eğitiminin sağlıklı yeme indeksi üzerine etkisi ve öğrencilerin demir, kalsiyum, foklik asit gereksinimlerinin karşılanması yönünden değerlendirilmesi’ (lisans tezi)   ALDIĞI SERTİFİKALAR : Katılım Sertifikası (Gaziantep 2013) Int ...

Etiketler
Kilo artışı
Dyt. Beyza Erturgut
Dyt. Beyza Erturgut
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube