Hemanjiom çeşitleri nelerdir?

Hemanjiom çeşitleri nelerdir?

Çilek Tipi Hemanjiom: Yaygın olarak görülen küçük damar benleridir.

Şarap Lekesi (port-wine stain): Doğumda veya doğumdan kısa bir süre sonra yüzeyel leke gibi ortaya çıkan lekelerdir.

Melek öpücüğü: Alın bölgesinde görülen leke gibi hemanjiom türüdür.

Leylek Isırığı: Ensede görülen ve kendiliğinden düzelen lekelerdir.

Gül lekesi: Cilt üzerinde görülen lekelere denmektedir.

Hemanjiomatozis: Hemanjiomun vücudu tüme yakın tutmasıdır.

Vücutta kırmızı benler:  Daha çok gövdede oluşan, chery sınıfına giren,  40 yaşından sonra ortaya çıkan kırmızı noktacıklar.

Organlarda Görülen Hemanjiomlar: Kılcal hemanjiom derinin üst kısmında görülür. Kavernöz hemanjiom ise derinin altında görülür. çoğunlukla karaciğer olmak üzer beyin gibi organlarda görülür. Ancak en az rastlanan ve en az görülen hemanjiom kavernöz hemanjiom olmaktadır.

Kavernöz hemanjiom, diğer hemanjiom türleri gibi kolay küçülerek kaybolmaz ve zamanla daha da büyüme gözlemlenir. Diğer hemanjiomlara göre yumuşak bir yapısı bulunur. Kişilerde yüzde, boyunda, göz kapağında, alında kırmızı kırmızı gözlemlenir. Bunun yanı sıra beyinde ve karaciğer gibi yerlerde görülen kavernöz hemanjiom kişide belirli rahatsızlıklar ortaya çıkartabilir. Kavernöz karaciğer hemanjiomu, karaciğerde görülen kanserli olmayan iyi huylu kitledir. Bu hastalık genellikle ultrason, tomografi ve MR ile anlaşılabilir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz

Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser YILMAZ, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp eğitimini tamamlayarak Tıp doktoru ünvanını aldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi ihtisasını tamamladı. Ağrı Devlet Hastanesinde kalp Damar Cerrahisi Uzmanı ve hastane yöneticisi olarak hizmet verdi. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim dalı kurucu başkanı ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. Özel hastanelerde Kalp ve Damar Hastalıları ve cerrahisi ile damar hastalıkları ve cerrahisi alanında hastalarına hizmette bulunmuştur. Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser YILMAZ, alt ekstremitelerin her türlü varisli venlerin tedavisinde kesin çözüm sağlamaktadır. Hemanjom (damar beni) tedavisinde çalışmaları mevcut olup başarılı sonuçlar almaktadır. Kalp ve Dama ...

Etiketler
Hemanjiyom (damarsal tümörler)
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Bursa - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube