Hemanjiom nedir?

Hemanjiom nedir?

Çocuklarda gül lekeleri veya damar beni olarak tanımlanır. İçi kan dolu süngerimsi damar yumakları gelişmesi ile oluşan bir sorundur. Hemanjiom veya damar yumakları, damarların adeta yumak şekilinde büyümesidir. Bebeklerde sık görülen ve damar benleri de denen hastalık; gittikçe büyüyebilir veya kanama yapabilir. Bu nedenle hemen tedavi altına alınmalıdır.

Tüm organları tutabilen, genellikle kol, bacak ve yüz bölgelerinde dudak kenarında, göz ve dilde görülebilir. Büyüklüğü 1 mm’den bir yüzün tüm bölgesini saracak kadar büyüyebilen bir çeşit tümördür.  Bebeklerde en sık görülen bölgeler kol, kafa ve göbek bölgesidir.

Hemanjiom oluşumunda bilinen sebeplerden birisi ana rahminde üretilen proteinlerden bebeğin etkilenmesi neden olarak gösterilmektedir. Hemanjiom tedavisi için uygulanacak yöntem ve atılacak adımların sağlıklı olması adına biyopsi uygulanabilmektedir. Kötü huylu olana hemanjiosarkom nadir rastlanan bir hastalıktır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz

Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser YILMAZ, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp eğitimini tamamlayarak Tıp doktoru ünvanını aldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi ihtisasını tamamladı. Ağrı Devlet Hastanesinde kalp Damar Cerrahisi Uzmanı ve hastane yöneticisi olarak hizmet verdi. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim dalı kurucu başkanı ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. Özel hastanelerde Kalp ve Damar Hastalıları ve cerrahisi ile damar hastalıkları ve cerrahisi alanında hastalarına hizmette bulunmuştur. Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser YILMAZ, alt ekstremitelerin her türlü varisli venlerin tedavisinde kesin çözüm sağlamaktadır. Hemanjom (damar beni) tedavisinde çalışmaları mevcut olup başarılı sonuçlar almaktadır. Kalp ve Dama ...

Etiketler
Hemanjiyom (damarsal tümörler)
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Bursa - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube