Hangi durumlarda psikolojik destek almalıyım?

Psikolojik desteğin yaşamımızdaki önemi hakkında

Hangi durumlarda psikolojik destek almalıyım?

İnsanlar gündelik yaşamlarında maddi veya manevi birçok zorluklarla karşılaşabilirler. Bu sebeple baş edemeyeceklerini düşündükleri sorunlarıyla ilgili yardım almak isteyebilirler. Psikolojik destek tam da bu noktada devreye girmeye başlar.

 Psikolojik destek ihtiyacı; aile içi sorunlar, yetersizlik, değersizlik, ilişki problemleri, ruhsal ihtiyaçları giderme isteği, yalnızlaşma, düşünce yoğunluğundan günlük hayata adapte olamama gibi birden fazla durum ile şekillenebilir. Günümüzde psikoloji alanına duyulan ilgi ve alaka artmış olsa bile hala sadece ‘delirdiğini’ düşünenlerin psikiyatr, psikolog veya psikolojik danışmanlar ile görüşmesi beklenir. Bu konuda bilinçlenmek bulunduğumuz toplumun mental sağlığını ilgilendirecek kadar mühimdir.

Fizyolojik olarak kendimizi kötü hissettiğimizde nasıl doktora gidiyorsak, ruhsal olarak da kötü hissettiğimizde bir uzmana başvurmak kadar normal bir durum yoktur. Sağlık, fizyoloji ve psikolojiden oluşan bir bütündür. Ruh sağlığı iyi olmayan insan, her ne kadar fizyolojik anlamda iyi olursa olsun gerçek manada sağlıklı olarak adlandırılamayacaktır.

Unutmayın ki bedeniniz ve ruhunuz bir bütünün ayrılmaz parçalarıdır. Bedeninize özenerek iyi baktığınız kadar ruhunuzu da ihmal etmemeli, gerekli olduğu halde bir uzmandan yardım almaktan çekinmemelisiniz.

Bu makale 14 Mart 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Dan. Yasmin Çisem Kolukısa

Merhabalar ben Uzman Psikolojik Danışman Yasmin Çisem. Alanımda lisans ve yüksek lisans eğitimlerimi tamamladım.

Uzmanlık alanlarım;

•Bireysel psikolojik danışmanlık 
•Çocuk ve ergen danışmanlığı
•Çift ve aile danışmanlığı
•Çözüm odaklı terapi
•Travma sonrası müdahale 
•Ebeveyn danışmanlığı
•Kariyer danışmanlığı 
•Eğitim koordinasyon 

Online ve yüz yüze terapi için iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler
Psikolojik destek
Uzm. Psk. Dan. Yasmin Çisem Kolukısa
Uzm. Psk. Dan. Yasmin Çisem Kolukısa
İstanbul - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube