Gummy smile tedavisi botox

Gummy smile tedavisi botox

Göz alıcı bir gülümseme diş, dudak ve dişeti uygun oran ve uyumları ile ortaya çıkar. İdeal gülümsemede üst dudak simetrik bir şekilde dişetini 2-3 mm kadar açığa çıkarmalı ve diş eti çizgisi üst dudak konturunu takip etmelidir. Gummy smile olgularında ise, gülümseme sırasında aşırı gingival doku-diş eti  görünümü ortaya çıkmaktadır. Dişlerin olduğundan daha büyük algısı oluşturur. Gummy smile durum gülüş estetiğini bozan önemli bir sorundur. Gülüşü etkileyen kasların aşırı reaksiyonunun azaltılması ile tedavi edilir. Tedavide botulinum toksin kullanılır, duruma göre 2 veya 4 bazen de 5 ayrı noktaya enjeksiyon yapılabilir. Enjeksiyonlar ağrısız olup etkisi 4-6 aya kadar devam etmektedir.

Botox, aşırı yüz hareketlerinden ve mimiklerinden kaynaklanan hat ve kırışıklıkların giderilmesinde etkili olan bakteriyel kökenli bir toksindir. Tıpta ilk olarak şaşılık tedavisi için kullanılmış ve tedavi sırasında tesadüfen göz çevresindeki ve kırışıklıkların azaldığı fark edilerek kozmetik alanında kullanımı başlamıştır. Botulinum toksin uygulamaları özellikle diş sıkma, diş gıcırtdatma, temporamandibular eklem sorunları, mimik kasların düzeltilmesi, gummy smile hastaları, yüz asimetrilerinin düzeltilmesi ve kırışıklıkların giderilmesi için kullanılır.

Uygulama öncesinde Botox yapılacak bölgeye lokal anestetik krem sürülerek lokal uyuşturma yapılabilir, genellikle hastalar ağrı hissetmezler. Nazolabial hat üzerine uygun noktalara enjeksiyonlar uygulanır. Uygulama yaklaşık 5-10 dk süren bir işlem olup hastalar uygulama sonrasında hemen günlük hayatına dönebilir. Hastalar 10-15 gün sonra kontrol için çağırılabilir.

Bu makale 29 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Somuncu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.Dokuz Eylül Üniversitesinde ihtisas yapmıştır. Bilkent Üniversitesinde İşletme Master’ını tamamlamıştır. Ankara da Özel Güven Hastanesinde , Koru Sağlık Grubunda , Medikal Park Hastanelerinde hem doktorluk hem de yönetici olarak çalışmıştır.  Bakanlığı tarafından açılan kurslarda Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Universitesi, İstanbul Medipol Üniversitelerinde Mezoterapi, Hipnoz eğitimlerine katılarak sertifika almaya, bu alanlarda tedavi yapmaya  hak kazanmıştır. Kulak Akupunturu (Auriculomedicine ) alanında dünyaca ünlü , Fransız Dr Nogier den temel eğitim ve ileri eğitimleri modüllerini tamamlamış ve belge almıştır. Posturoloji eğitimini ...

Etiketler
Botoks (botulinum toksini)
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube