Tıbbi sülük uygulamaları

Sülükler ağızlarındaki yüzlerce salgı ile bölgesel olarak kanlanmayı artması ve vücudun kendini tedavi etmesi amacıyla uygulanır.

Tıbbi sülük uygulamaları

Sülükler ağızlarındaki yüzlerce salgı ile bölgesel olarak kanlanmayı artması ve vücudun kendini tedavi etmesi amacıyla uygulanır.
Sülük tedavisinde sülüklerin tek kullanımlık olması önemlidir. Kullanılmış bir sülüğün ağzındaki enzimler tükendiği için şifa kaynağı olamaz aksine hastalık bulaştırma riski bulunur.
Sülüklere karşı alerjik reaksiyonlar gelişmesi mümkündür. Acil müdahale imkanı bulunmayan bir ortamda uygulama yapmak çok tehlikelidir.
Sülükler doyunca kendileri bırakmalıdır bu 10 dakikadan 1-2 saate kadar farklılık gösterir.
Hemofili gibi pıhtılaşma bozukluklarında, lösemi ve kemik iliği baskılanması gibi hastalıklarda, ciddi kansızlıkta, kanın akıcılığı üzerinde etkili ilaç kullanımında, gebelik ve emzirme dönemlerinde, alerjik bünyelerde, bilinen bir kanamalı hastalığın varlığında, siroz ve kalp pili varlığında kemoterapi ve radyoterapi alırken ve 18 yaşın altında sülük uygulanmaz.

Bu makale 28 Nisan 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Enis Doğramacı

Dr. Enis Doğramacı, 1968’de Sivas’ta doğdu. Sivas Lisesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okudu. Kamu ve özel sağlık sektöründe, farklı birçok görevler aldı. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp tedavilerine, yönetmelikten önceki dönemlerde ilgi duydu. Geleneksel tedavilerin hekimlerce yapılması gerektiğini savundu ve bu yönde çalışmalara katıldı. Bitkiler ve adaptif tıp üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sağlık bakanlığının sertifikasyon programlarına katıldı ve bilgi ve deneyimlerini meslektaşlarıyla paylaşma imkânı buldu. Devam eden bazı sertifika programlarında eğitici kadrosunda yer aldı. 2020 yılında Sivas Numune hastanesi bünyesinde Geleneksel ve tamamlayıcı tıp (GETAT) ünitesini açtı ve burada hizmet verdiği sürede 3000 den fazla hastaya dokundu. Genel olarak, uygulamalarında büyük bir hasta memnuniyeti oranına ulaştı. Temmuz 20 ...

Etiketler
Tıbbi sülük
Dr. Enis Doğramacı
Dr. Enis Doğramacı
Sivas - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube