Mezoterapi hakkında bilinmeyen

Mezoterapi hakkında bilinmeyen

Cildimiz, derimiz vücudumuzun en büyük organıdır. Tüm vücudumuzu sarar sarmalar ve korur. Bu organ kendi içerisinde de en dış katman, orta katman ve iç katmanlar olarak 3 katmana ayrılır. Dış katman daha serttir. Bu katman dışarıdan mikropların, virüslerin girmesini, diğer kimyasal maddeleri içeriye almayıp istediğini içeriye alacak bir yapıdan oluşmaktadır. Cildimizin canlılığını, yenilenmesi, gençliğini ve tazeliğini sağlayan iç ve orta katmanlardır. En dipten yeni hücreler doğdukça bir üst katmana geçer. Bu üst katmanda gerekli gelişimleri sağladıktan sonra cildimize kadar ilerlerler.

Mezoderme yani orta katmana yapılan işlemler Mezoterapi olarak adlandırılmaktadır. Eğer bir cildin daha canlı daha park veya daha genç görünmesini istiyorsanız dışarıdan kullandığınız ürünlerden ziyade cildin orta tabakasına vermiş olduğunuz mineral, protein ve burası için geliştirilmiş ürünler çok daha fazla etkili olacaktır. Cildinizin daha fazla nemlenmesini, canlı görünmesini ve uzun süre dayanmasını sağlamaktadır. Mezoterapi de çok küçük minimal cilt iğneleri kullanılarak içerisinde proteinler elementler, mineraller bulunan geliştirilmiş ürünleri cildin alt tabakasına uyguluyoruz. Cildin alt tabakasına verilen bu ürünler tüm cilde yayılarak gerek altta gerek yukarıda çok daha büyük bir canlılık parlaklık ve esneklik sağlamaktadır.

Ağız yoluyla ya da kas veya damar içine yapılan enjeksiyonlar yoluyla alınan ilaçların aldığınız miktarlarının tümü her zaman ilgili hedef bölgeye kadar ulaşamamaktadır. Çünkü ilaçların emilimi sırasında bir kısmı emilemeden parçalanarak atılmaktadır. Bu yüzden alınan ilacın etkisi sınırlı kalmaktadır. Ayrıca sistemik yolla alınan ilaçlar kan yoluyla tüm vücuda yayılabildiği için diğer organ ya da dokularımızı da etkileyecektir ve istenmeyen yan etkiler oluşabilecektir. Mezoterapide ise küçük miktarlarda yapılan mikroenjeksiyonlarla ilaçlar direkt olarak problemli bölgeye verilir. Sistemik bir yan etkiye neden olmaksızın problem çözülür. Bu yolla tedaviden maksimum fayda elde edilir.

Bu makale 26 Ocak 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Somuncu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.Dokuz Eylül Üniversitesinde ihtisas yapmıştır. Bilkent Üniversitesinde İşletme Master’ını tamamlamıştır. Ankara da Özel Güven Hastanesinde , Koru Sağlık Grubunda , Medikal Park Hastanelerinde hem doktorluk hem de yönetici olarak çalışmıştır.  Bakanlığı tarafından açılan kurslarda Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Universitesi, İstanbul Medipol Üniversitelerinde Mezoterapi, Hipnoz eğitimlerine katılarak sertifika almaya, bu alanlarda tedavi yapmaya  hak kazanmıştır. Kulak Akupunturu (Auriculomedicine ) alanında dünyaca ünlü , Fransız Dr Nogier den temel eğitim ve ileri eğitimleri modüllerini tamamlamış ve belge almıştır. Posturoloji eğitimini ...

Etiketler
Mezoterapi yöntemi
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube