Göz kapağı estetiği ve estetik sonrası

Göz kapağı estetiği ve estetik sonrası

Yaşın ilerlemesi, güneş ve yerçekiminin etkisi ile kaşlarda, üst ve alt göz kapaklarında deri gevşemesi, fazlalığı ve sarkması oluşur. Bununla birlikte özellikle alt göz kapaklarında torbalanma olabilir. Göz kapaklarındaki fazla deri ve yağ kişiyi yorgun ve yaşlı gösterir. Estetik görünüm bozukluğu yanında, sarkık haldeki üst göz kapaklarının gözün önünü kapatması ile kişinin görmesi de etkilenebilir. Tüm bu problemler göz kapağı estetiği ile giderilir. Hem güzel bir görünüm elde edilir, hem de kişinin rahat görmesi sağlanır. Bu operasyon tek başına uygulanabileceği gibi kaş kaldırma ve yüz germe operasyonları ile de kombine edilebilir. Genellikle 30 yaş üzeri, göz kapaklarında sarkma ve torbalaşma meydana gelmiş kişiler bu ameliyat için adaydır.

Göz kapağı estetiği lokal anestezi ile yapılır, alt göz kapağına da müdahale edilecekse sedasyon (damardan verilen ilaçlarla sakinleştirme) desteği de sağlanır. Ancak hastanın talebi varsa veya başka işlemler de yapılacaksa genel anestezi altında da yapılabilmektedir. Hastanın mevcut şikayetlerine göre sadece üst veya alt kapaklar veya alt ve üst kapaklar aynı anda ameliyat edilebilir. Ameliyat ortalama 1-1,5 saat sürer. Aynı gün eve çıkmak mümkündür.

Göz kapakları insan vücudunun en az iz kalan bölgesidir. Ameliyat sonrasında farkedilebilir bir iz kalmaz. İzler ameliyat sonrasında birkaç ay süreyle belirgin kalabilir, zamanla kırmızı renk azalarak beyazlaşır veya normal ten rengine dönüşür. Üst göz kapağındaki iz kapak kıvrımına uydurulacağı için sadece çok yakından bakıldığında görülebilir haldedir. Alt kapakta ise kirpiklerin hemen altında bir iz kalır, izin devamı yan tarafta normal deri çizgisi gibi durur.

Ameliyat sonrası erken dönem genellikle rahat geçer. Göz etrafında şişlik ve morarma olabilir. Nadiren gözlerde kuruluk, yanma hissi, görme bulanıklığı ortaya çıkabilir, gözyaşı artabilir, gözler ışıktan bir süre rahatsız olabilir veya ilk günlerde gözünü tam olarak kapatamayabilir. Bunlar ilk hafta içinde kendiliğinden geçen, beklenen olaylardır. Dikişler 5 gün sonra alınır. Ameliyat iyi sonuç verir. Yeniden cerrahi girişim nadiren gerekli olabilir. Kişi 3-5 gün sonra işine dönebilir. Kullanıyorsa 1 hafta sonra kontakt lenslerini takabilir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Avni Tolga Eryılmaz

Doç. Dr. Avni Tolga ERYILMAZ, 1976 Yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1994 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'de başladığı tıp eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2001 - 2008 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2005 Yılnda Rhön Klinikum El Cerrahisi Kliniği Neustadt, Almanya'da Klinik Fellow olarak çalışmış olan Doç. Dr. Avni Tolga ERYILMAZ, 2008 yılından sonra İstanbul ve Nevşehir'de bulunan özel kliniklerde çalışmalarına devam etmiştir. 2013 Yılında Avrupa Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği bölümünde meme estetiği ve meme rekonstrüksiyonu ağırlı olmak üzere klinik fellow olarak çalışmış ve 2014 yılında Doçent Doktor unvanı almıştır. Yerli ve yabancı dergi ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Göz kapağı estetiği öncesi
Doç. Dr. Avni Tolga Eryılmaz
Doç. Dr. Avni Tolga Eryılmaz
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube