Burun estetiği süreci nedir?

Burun estetiği süreci nedir?

 1. Burun Estetiği Nedir?

Rinoplasti olarak da adlandırılan burun estetiği ameliyatı; burun şeklinin kişinin yüzüne uygun olacak şekilde değiştirilmesi ve aynı zamanda burun içindeki yapısal bozukluklar nedeniyle yaşanan solunum problemlerinin düzeltilmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyondur. Rhinoplasti, septorhinoplasti yada nazoplasti olarak adlandırılır.

2. Burun Estetiği Ameliyatı Hangi Yöntemlerle Gerçekleştirilir?

Burun estetiği operasyonları geleneksel olarak açık ya da kapalı yöntemlerle gerçekleştirilir. Kişinin burnunda ve/veya burun içi septumunda radikal değişiklikler yapılacaksa genellikle tercih açık burun ameliyatı yönünde olmalıdır. Bu teknikte cerrahlar burun içini daha rahat görebildikleri için daha verimli çalışabilirler. Kapalı burun estetiğinde sadece burun deliklerinden yapılan kesilerle burun içine ulaşılır. İz bırakmayan bu teknikle de burun yapısı ve burun fonksiyonları iyileştirilebilir. Burun estetiği operasyonlarında kullanılmaya başlayan son yöntem Piezo burun estetiği; halk arasında acısız burun estetiği olarak da tanımlanır. Piezo tekniğinde burun cildine, dokusuna ya da damarlara zarar verilmez; kemikler ultrasonik ses dalgaları ile titreşen mini törpü ve testerelerle şekillendirilir.  Post operatif komplikasyonlar minimum seviyede olur ve hastanın iyileşme süreci ciddi anlamda kısalır.

3. Kimler Burun Estetiği Yaptırabilir?

Burun estetiği ameliyatı travmatik ya da nefes almayı engelleyen ciddi bir sorun olmadığı takdirde kemik gelişiminin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilebilir. Kadınlarda kemik gelişimi 16 yaşında erkeklerde ise 17 yaşında tamamlanmaktadır. Burnundaki doğumsal anomalileri giderme, burun küçültme, burun düzeltme, burun kaldırma, burun deliklerini küçültme, burun daraltma, burun genişletme ve burnun genel şeklini diğer yüz hatlarıyla uyumlu hale getirme amacı taşıyanlar burun estetiği yaptırabilirler. Operasyon kararı hasta ve cerrah görüşmeleri neticesinde; cerrahın önerileri doğrultusunda verilmelidir.

4. Burun Estetiği Fiyatları Ne Kadardır?

Burun ameliyatı fiyatları operasyonun yapılacağı hastanelerin fiyat politikasına, hastanın burnunda yapılacak değişikliklere, uygulanacak ameliyat tekniğine, ameliyat sırasında kullanılacak malzemelere, kişinin daha önceki dönemde burun ameliyatı geçirip geçirmediğine, cerrahın geçmiş başarılarına ve uzmanlıklarına göre değişiklik gösterebilir. Her burun estetiği ameliyatı kişiye özel planlandığından burun estetiği fiyatları cerrahlarla yapılacak görüşmeler sonucunda net bir şekilde öğrenilebilir.

 5. Burun Estetiği Operasyonları Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Rinoplasti operasyonu sonrası iyileşme süreci kişinin yaşına, cilt özelliğine, operasyon sırasında yapılan değişikliklerin kapsamına ve uygulanan ameliyat tekniğine göre değişiklik gösterebilir. Hasta rhinoplasti ameliyatından yarım saat sonra ayağa kalkar ve oda içinde dolaşabilir. Rhinoplastiden 3-4 gün sonra masa başı işine veya okuluna dönebilir. Rinoplastiden 7 gün sonra yaşadığı şehre veya ülkesine dönebilir. Rinoplastiden 1 ay sonra mezuniyet veya nişan gibi önemli fotoğraflar çektirebilecek kadar güzelleşir ve düzelir. Rhinoplasti ameliyatından sonra tam iyileşmenin gerçekleşmesi için ise 6 ila 12 aylık bir sürenin geçmesi gerekir. Burun estetiği ameliyatından 1 yıl geçtikten sonra burnunuz büyük ölçüde son halini almıştır ve yıllar içinde çok fazla değişmez.

Bu makale 3 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Yiğit Özer Tiftikcioğlu

Prof. Dr. Yiğit Özer Tiftikcioğlu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayıp Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmuştur. 

Prof. Dr. Yiğit Özer Tiftikcioğlu, Mesleki çalışmalarına Özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
Etiketler
Estetik
Prof. Dr. Yiğit Özer Tiftikcioğlu
Prof. Dr. Yiğit Özer Tiftikcioğlu
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube