Genital estetik sonrası bakım

Genital estetik sonrası bakım

Genital bölge mikroorganizmalar bakımından zengin bir bölge olduğu için ameliyat sonrası bakım olası enfeksiyonları önleme açısından çok önemlidir. Bu nedenle vereceğimiz tavsiyelerine mutlaka uymanız gerekir.

· Ameliyat sonrasında mutlaka antibiyotik tedavisi yapılmalıdır. 5 günlük antibiyotik tedavisi genelde yeterli olur, gerekirse bu süre uzatılabilir.

· İşlem sonrası birkaç gün ağrı kesicilere ihtiyacınız olabilir. Lüzum halinde sadece bizim verdiğimiz ağrı kesicileri kullanın.

· Cinsel bölgenin temiz tutulması son derece önemlidir. Bunun için özel antiseptikler kullanmanız gereklidir. Bu uygulamayı her tuvaletten sonra yapmalısınız.

· Özel hazırlanmış solusyonlar ve buz uygulaması ödem oluşumunu azaltacağı gibi yaranın iyileşmesini hızlandırır. · Ameliyattan sonra hafif sızıntı şeklinde kanama olabilir. Bu dönemde hijyenik petler kullanmanızı tavsiye ederiz.

· Ameliyattan 2 gün sonra ayakta duş şeklinde banyo yapabilirsiniz.

· Yaranız iyileşene kadar mutlaka pamuklu çamaşırlar kullanın.

· Ameliyat sonrası 1 hafta içinde kabız olmamaya, ıkınmamaya özen gösterin.

· Estetik operasyonlardan bir ya da iki gün sonra işe/okula gidebilirsiniz.

· Ameliyat sonrası 4- 6 hafta kadar ata binme, motosiklet kullanma, havuza- denize girme, sauna ve ağır sporlar yapmak, genital tüyleri aldırmak sakıncalıdır.

· Labioplasti ameliyatlarından 3- 4 hafta, vajina daraltıcı ameliyatlarından 6 hafta sonra cinsel ilişkiye girebilirsiniz.

· Ameliyat sırasında kendiliğinden eriyen dikişler kullanıldığı için dikiş almaya gerek yoktur.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Filiz Ak

Etiketler
Ağrı kesici
Op. Dr. Filiz Ak
Op. Dr. Filiz Ak
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube