İdrar kaçırmaya ameliyatsız çözüm

İdrar kaçırmaya ameliyatsız çözüm

İdrar kaçırma özellikle 30 yaşının üzerindeki kadınların %30-40’ında görülen önemli bir sorundur. Yaş ilerledikçe görülme sıklığı da artmaktadır. Bu kadar yüksek oranda görülmesi maalesef olağan bir durummuş gibi karşılanmasına neden olmaktadır. Kadının kaderi gibi algılananan bu sorun için kadınlar kendi çözümlerini bulmaya çalışmaktadır. İdrar kaçırma problemi yaşayan kadınlar sosyal yaşamlarını devam ettirebilmek için son derce konforsuz olan idrar emen pedler kullanmaya başlarlar, yanlarında fazladan iç çamaşırı bulundururlar, hatta sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olan sıvı alımını kısıtlamaya çalışarak idrar kaçırmaya engel olmaya çalışırlar.

Kadınlar arasında son derece sık  görülen idrar kaçırma sorunu  belki zamanla normal yaşamın bir parçası gibi algılandığından ve belki de  bu sorundan utandıklarından  kadınların doktora başvurma sayısı görülme sıklığı kadar olmamaktadır.

En sık görülen idrar kaçırma tipi ‘stres inkontinas’ olarak tanımlanan, öksürme, hapşırma, ıkınma, ağır eşya kaldırma gibi karın içi basıncın artması sonucu meydana gelen idrar kaçırmasıdır. Genellikle bir ya da birden fazla normal doğum ve/veya bu alanda başka nedenlere yapılan cerrahi işlemler sonrasında ya da menopozla birlikte bölge dokuların canlılığını sağlayan östrojen hormonunun azalmasıyla alt idrar yolunun desteğini sağlayan yapılarda oluşan bozulmalar stres idrar kaçırmasına neden olmaktadır.

Bu sağlık sorunun tedavisinde günümüzde cerrahi tedavileri sık ve etkli olarak kullanmaktayız. Ancak cerrahi tedavilerden çeşitli nedenlerle kaçınan hastalarımız için en etkili alternatif tedavi medikal estetik ve jinokololjik estetikte son derece yaygın, etkili ve güvenli olarak kullanılan Radyofrekans enerjisinin kullanımıdır.

İdrar kaçırma şikayeti olan hastalr için BTL Ultra Femme 360 vajinal kanal için tasarlanmış özel uçları sayesinde üretra adı verilen alt idrar yolunun bozulmuş desteğini yeniden yapılandırmak için vajial duvarın 40-43 derecelere kadar güvenli bir şekilde ısıtılması bağ dokusundaki kollajen liflerin yeniden yapılma ve canlanma sürecini başlatır ve bu sayede %70 lere varan oranlarda idrar kaçırma şikayetine çözüm olur. İlk uygulama sonrası bile etkinin başlayacağı tedavi kollajen liflerin yapılanma sürecinin tamamlandığı 4-5 haftalık süre sonrasında  farkedilir seviyelerde iyileşme sağlayacaktır.

Tedavi 1 hafta aralıkla 3 seans şeklinde uygulanır. Alternatifleri arasında 8 dakika gibi en kısa tedavi süresiyle fark yaratan bu uygulama sonrası herhangi bir yan etki beklenmez, iyileşme süresi yoktur ve cinsel ilişki dahil tüm yaşam kaldığı yerden devam edebilir.  Bu işlem  idrar kaçırma şikayetine çözüm olduğu gibi vainal kanalda daralma yaratarak cinsel uyarının artması ve menopoz nedeni ile vajinal dokularda oluşan kurumanın da çözümü olacaktır.  

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Burçin Demirel

Op. Dr. Burçin DEMİREL, 1975 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 1999 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında 2005 yılında Yakacık Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde, 2005 - 2007 yılları arasında Özel Esenler Hayat Hastanesi'nde, 2007 - 2008 yılları arasında Siirt Seyyar Cerrahi Hastanesi'nde, 2008 - 2009 yılları arasında Bingöl Devlet Hastanesi'nde, 2010 - 2017 yılları arasında ise, Özel İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde görev yapmış olan Op. Dr. Burçin DEMİREL, ulusal ve yerel bir çok dergide yayın ve makalesi bulunmakta ayrıca, Jinekolojik Cerrahi veya Girişi ...

Etiketler
Radyofrekans uygulaması
Op. Dr. Burçin Demirel
Op. Dr. Burçin Demirel
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube