Genital estetik operasyonları

Genital estetik operasyonları

GENİTAL ESTETİK AMELİYATLARI NİÇİN YAPILIR?

Genital estetik operasyonları, kişinin kendine olan güvenini arttırarak, partnerine karşı kendini daha iyi hissetmesini sağlar. Normal doğum sonrası vajina yapısında kalıcı hasarlar, vajinanın genişlemesi, gevşemesi, bunlara bağlı cinsel haz azalması ( anorgazmi ), cinsel isteksizlik, cinsel ilişki sırasında hava gelmesine yol açar. Diğer taraftan iç  dudaklarda ise; ( labia minör ) sarkma, renk değişimi ( kararma ) kaşıntı ve kuruluk olması  yada dudakların birbirinden farklı büyüklükte olması ( asimetri ) tüm bunlar kişinin sosyal hayatını, iş hayatını ve özel hayatını olumsuz yönde etkiler.

Genital bölgenin görüntüsünden memnun olmayan pekçok hanımlar, bu sorunları kimseyle paylaşamadıkları için yıllarca kendi içlerinde saklarlar. Özel hayat yaşantıları ve psikolojileri bozulur. Bu amaliyatlar sayesinde, kendilerine olan güvenlerini tekrar kazanmış ve hayat kalitelerini yükseltmiş olurlar.  Bu tür sorunlarınızdan çok kısa sürede ağrısız, acısız bir şekilde kurtulabilirsiniz.  Çoğunlukla genel anesteziye gerek kalmadan, lokal (bölgesel) anestezi ile sohbet ederek keyifli bir şekilde ameliyatınızı yaptırabilirsiniz.Şehirdışından gelinmiş olsa bile aynı gün tekrar evinize dönme imkanına sahip olabilrsiniz.

 Unutmamak gerekirki; bu tür operasyonlar deneyimli ellerde, diğer bütün ameliyatlarda olduğu gibi hijyenik koşullarda yapılırsa istenilen sonuç tam olarak alınır. 

EN SIK YAPILAN GENİTAL ESTETİK AMELİYATLARI  NELERDİR?

1. VAGİNA DARALTILMASI ( VAGİNA PLASTİĞİ )

Normal doğumlardan sonra vagina da genişleme, cinsel ilişkide bolluk hissi, cinsel ilişki sırasında hava hissetme ve cinsel isteksizlik şikayetleri olan bayanlarda veya doğum yapmadığı halde, yapısal olarak geniş vücut yapısına sahip, doğuştan geniş vaginalılarda da VAGİNA DARALTILMASI OPERASYONU yapılır. Böylece ilk günkü gibi cinsel istek artışı hem kadın için.hem de erkek için sağlanmış olur. Hayat kaliteleri mükemmelleştirilerek, kendilerine olan özgüvenleri de yerine getirilmiş olur.  

2. LABİOPLASTİ ( GENİŞ VE SARKIK İÇ DUDAKLARIN ESTETİK OLARAK KÜÇÜLTÜLMESİ ) :

Bazı bayanlarda doğuştan labialar ( iç dudaklar ) sarkık ve büyüktür. Bu durum kızlarımızda hem estetik olarak çok çirkin bir görüntüye yol açıp hem psikolojiyi bozması, hem de cinsel aktif kızlarımızda ise cinsel ilişkide partnerine karşı komplekse kapılması, aynı zamanda sarkık ve büyük labiaların vajina girişini kapatarak bakteriyel ve mantar enfeksiyonlarına yol açıp, kaşıntı ve kuruluk yapması nedeniyle bu operasyonlar, çok  başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Böylece kızlarımızın estetik olarak görüntüsü düzeldiği gibi özgüvenlerinin kazanılması da sağlanmış olur.

 

3. HYMENOPLASTİ ( KIZLIK ZARININ DİKİLMESİ ) 

Bu konudaki geniş bilgilendirme yazısı ana sayfamızdaki hymenoplasti ( kızlık zarı dikimi ) veya (kızlık zarı ve sorular) bölümleri tıklandığında karşınıza çıkacaktır. Sadece kısa bir bilgi vermek istiyoruz. çeşitli nedenlerden dolayı ( tecavüz, nişanlısından veya sevgilisinden ayrılma, bazı travmalar. bazende eşlerine karşı fantazi sürprizi yapmak isteyen evli kadınlara ) bozulmuş olan ( yırtılmış olan ) kızlık zarları; kızlarımızı topluma yeniden kazandırmak, yeniden hayata bağlamak için yapılan ameliyatlardır. Bu kızlık zarı dikimleri operasyonları, geçici tamir veya kalıcı kızlık zarı dikimi  şeklinde olmaktadır. 

             1- KALICI TİP KIZLIK ZARI DİKİMİ (FLEP KAYDIRMA);

Lokal veya genel anestezi ile yapılabilinir. %80 lokal anestezi uygulanarak operasyon yapılabilinir. Burada yapılan; zarın yırtılmş olan kısmı çıkartılır,onun yerine vagina mukozasından flep kaydırma tekniği ile yeni zar yapılır. Operasyon  45 dakikada son bulur.Hasta 15 dakika sonra yürüyerek evine gidebilir.Birkaç gün ağrı kesici ve antiseptik kullanmalıdır. Kalıcı tip( Flep kaydırma) kızlık zarı dikimi cinsel ilişkiden 45 ila 60 gün önceden yapılmalıdır. Çünkü dikişlerin tam emilmesi 45 gün sürebilir. Kalıcı tip kızlık zarı dikimi  tekniğine uygun yapılmışsa süresizdir ve adı üzerinde KALICIDIR.

             2- GEÇİCİ TİP KIZLIK ZARI DİKİMİ

  Planlanan cinsel ilişkiden 3 ila 4 gün önce yapılmalıdır. Lokal anestezi ile yapılır. Burada daha kısa sürede emilen dikişler kullanılır. Daha basit bir operasyondur. Zarın yırtık kısmından kesi yapılıp yeniden dikilir. Burada flep kaydırmaya gerek yoktur.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Neslihan Gürbüz

Op. Dr. Neslihan GÜRBÜZ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Tıpta uzmanlık sınavında ilk 50'ye girmiştir. İhtisasını ise, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 1999 - 2013 Yılları arasında Central Hospital'de kendi bünyesi içerisinde Batı Anadolu Mersinli Tıp Merkezi ve Karşıyaka Tıp Merkezi'nde hasta kabulü yapan Op. Dr. Neslihan GÜRBÜZ, yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış bir çok makale sahibi olup,  ulusal ve uluslararası bir çok mesleki gelişim eğitim programını başarıyla tamamlamıştır. Op. Dr. Neslihan GÜRBÜZ, mesleki çalışmalarına İzmir'de bulunan Batı Anadolu Tıp Merkezi'nde ve Özel Batı Anadolu Central Hospital'de devam etmektedir. ...

Op. Dr. Neslihan Gürbüz
Op. Dr. Neslihan Gürbüz
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube