Gebelikte yoga

Gebelikte yoga

Gebelik süresince fiziksel ve psikolojik olarak strese yol açan birçok değişiklik olmaktadır. Sağlıklı bir vücut ve zihin için yoga doğru bir tercih olacaktır. Prenatal yoga gebe kadınlarda dayanıklılık ve esnekliği artıran hareketler üzerine yoğunlaştırılmıştır. Ayrıca doğumu daha kolay ve konforlu hale getiren uygun nefes egzesizleri ve rahatlama teknikleri de içerir.

GEBELİKTE YOGANIN FAYDALARI NELERDİR?

-Verimli uyku

-Streste azalma

-Dayanılılık , esneklikte artış

-Bulantı-kusmada azalma

-Karpal tünel sendromunda azalma

-Başağrısında azalma

-Erken doğum riskinde azalma

-Bebeğin gelişme geriliği riskinde azalma

Ayrıca yapılan çalışmalarda gebelikle ilişkili hipertansiyonda azalmada da yoganın etkili olduğu ortaya koyulmuştur.

YOGA SINIFLARINA KATILMANIN ÖNEMİ

Prenatal yoga yapmak ve öğrenmek için birçok önemli sebep sayabiliriz.Etrafınızda size destek olabilecek aile bireyleri ve arkadaşları da yogaya teşvik edebilir , onlardan destek alıp hatta onlarla ortak işbirliği ile gebeliği devam ettirebilirsiniz.

Ayrıca diğer gebe kadınlar ile iletişim halinde olup, sizinle aynı hislere , endişelere sahip insanlarla bunları paylaşıp , daha huzulu , sakin bir süreç için birbirinize destek olabilirsiniz.

Gebelik yogası için özel eğitim veren , deneyimli yoga eğitmeni ile daha güvenli bir şekilde doğuma doğru güzel bir hazırlık yapabilirsiniz. Yogada önemli olan rahatlama ve esneklitir; bu yüzen kendinizi zorlyacak egzersizlerden kaçınmalı , kendi sağlığınızı tehlikeye atacak hareketlerden kaçınmalısınız.

Yoga yapmak için uygun bir aday olup olmadığınızı doktorunuza danışarak gebeliğin başından itibaren güvenle yoga yapabilirsiniz.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Seher Sarı

Op. Dr. Seher Sarı,lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almiştir.İ htisasını ise,Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi,Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olmuştur.

 Op. Dr. Seher Sarı,mesleki çalışmalarına ise şu an Liv Hospital Samsun'da devam etmektedir.

 

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Yoga
Op. Dr. Seher Sarı
Op. Dr. Seher Sarı
Samsun - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube