Flört şiddeti

Flört şiddeti

Partnerinin eksiklikleri, travmaları, veya psikolojik sorunları sana kötü bir ilişki deneyimi olarak yansıyabilir. O kendisini tatmin ederken, sen kendini kurban konumunda bulabilirsin. Bu noktada senin üzerinde kurduğu hâkimiyet günden güne artar ve hayatını ele geçirmeye başlar. 

Peki flört şiddetine maruz kalıp kalmadığını nasıl anlarsın? 
✨Öncelikle partnerinin sana karşı söylemlerine dikkat et. Her zaman kendi fikrini savunan, kadın-erkek rolleri üzerine sert söylemlerde bulunan biriyse ipuçlarını almaya başlamışsındır.

✨İlişkinizi gözünün önünden geçir. Sinirlenince sana karşı tavrı nasıl oluyor? Sevgi sözcükleri hakarete dönüşüyor mu? Peki düşün ki istediği o şey gerçekleşmedi, sana karşı tavırları nasıl olur? 

✨Nereye gittiğini, kimlerle olduğunu, ne yaptığını sürekli bilmek ister, senin anlattıkların onu tatmin etmediği için sürekli seni arayarak taciz eder.

✨Eğer sana ulaşamazsa öfke nöbetleri geçirir ve sen bu durumdan korktuğun için her daim ulaşılabilir olmak zorundasındır. 

✨Her adımından şüphe duyar ve seni onsuz geçirdiğin her an tedirgin eder.

✨İş yerine veya arkadaş ortamına gelir ve  kendini göstermeye çalışır. İster ki herkes ondan haberdar olsun. 

✨Sürekli bir şeyleri sakladığını ima eder ve bir süre sonra ne kadar dürüst olursan ol sende suçluluk duygusu uyandırmaya başlar. 

✨Aşağılar, küçümser, yargılar ve iyileşmesi zaman alan yaralar açar. Bu yaralar fiziksel şiddetin açtıklarından çok daha derindir. İçine kapanırsın, kendini sosyal olarak izole edersin.

✨Arkadaşlarınla, ailenle arana mesafe koymana sebep olur. 

✨Seni sevgisizlik ve itaatsizlikle suçlar. 

✨Seni ‘eğer beni seviyorsan’ gibi cümlelerle birlikte olmaya zorlar. 

❕ Bu saydıklarımın büyük bir çoğunluğuna EVET cevabını verdiysen flört şiddeti yaşıyorsun demektir. Bu zamana kadar farkında olmadan bu ilişkinin içinde kalmış olabilirsin, ama bu noktadan sonra kendini kurtarman gerekiyor. 

Eğer bir kez bile şiddetin bir türlüsüne maruz kaldıysan bunun devamı da gelecektir. 

❕Kendi sınırlarını çiz çünkü sen sınır koymazsan o senin hayatını ele geçirmeye devam edecektir.

Bu makale 8 Kasım 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Ayça Şahin

Psikolog Ayça Şahin, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde başladığı eğitimini  şeref öğrencisi olarak tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır.


Mesleki çalışmalarına .Online Görüşme ile devam etmektedir.

Etiketler
Çift
Psk. Ayça Şahin
Psk. Ayça Şahin
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube